• BIST 100

    16735,01%0,09
  • DOLAR

    43,61% 0,06
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7052,30% -0,91
  • Ç. ALTIN

    11665,04% 0,00

DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı

DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı

EKONOMİ 14.01.2026 12:52:56 0
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Ev tekstili sektöründe dünyanın en önemli fuarları arasında kabul edilen Heimtextil Fuarına katılan Denizlili firmaları yalnız bırakmayan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, "2026 yılını düşük faiz oranlarıyla ve düşük enflasyonla ilerlese tekstil sektöründeki işlerimizin daha iyi noktaya geleceğine inanıyoruz" dedi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve ev tekstili sektöründe dünyanın önemli fuarları arasında yer alan Heimtextil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcileri ve katılımcıları ağırlayacak olan fuarda stant açan 57 Denizli firması, Türk havlusu ve ev tekstili ürünlerinin tanıtımını yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Denizlili firmaları dünyanın en önemli fuarlarından birisi olan Heimtextil’de Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan yalnız bırakmayarak firmaların yanında oldu.

Fuarda yaptığı açıklamada, Heimtextil Fuarı Denizli ve Türkiye açısından çok önemli bir fuar olduğunu ifade eden Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, "Bu yüzden her yıl düzenli olarak fuarlara katılım sağlıyoruz. Üreticimizin ve ihracatçımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl fuara toplamda 57 tane firmamızla katılım sağladık. Fuara katılım amacımız ithalatı arttırmak, üreticimizin satışlarını arttırmak ve vatandaşlarımıza istihdam oluşturmak. Bunun içinde el birliği ile çalışıyoruz. Fuarlar bizler için çok önemli. Denizli Ticaret Odası olarak bizler bir çok farklı sektörde dünyanın dört bir tarafındaki fuarları katılarak ülke ekonomisine ve ihracata destek verme gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bugünde burada bunlardan birsini gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Fuara katılan firmaların umutlu olduğunu söyleyen DTO Başkanı Erdoğan, "Heimtextil Fuarına katılan 57 firmamız beklentilerinin karşılandığını ifade ettiler. İnşallah fuar sonrasında bu görüşmelerin siparişe dönüşmesiyle 2026 yılında satışlarımız ve istihdamımız artacak ve 2026 yılında büyümeyle iyi bir şekilde geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya pazarında rekabet edebilme güçlerinin artması için firmaların bir takım isteklerinin olduğunu belirten DTO Başkanı Erdoğan, "Girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı rekabet etme güçlerinin düşük olduğunu ifade ediyorlar. Döviz kurları ile ilgili ithalatçı firmalarımızın döviz bozdurma desteğini yüzde 2’den yüzde 3’e çıkartmıştık. Bu rakamların yetmediği ve yüzde 5’lere çıkması gerektiği konusunda talepleri var. Bizlerde Ticaret Odası olarak fuar sonrasında Merkez Bankası Başkanımızla ve ilgili bakanlıklarla görüşerek bu sayıların arttırılmasını konusunda çalışmalara başlayacağız. Bu konulardaki iyileşmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Yine bildiğimiz gibi yüksek faiz ve enflasyonda aşağı inişler başladı. 2026 yılını düşük faiz oranlarıyla ve düşük enflasyonla ilerlese tekstil sektöründeki işlerimizin daha iyi noktaya geleceğine öngörmekteyiz" dedi.

Pelitli sanayicisinin elektrik isyanı devam ediyor: “Kesintiler üretimi olumsuz etkiliyor”

Aydinç Kozmetik ile Güçlü Tedarik ve Karlı Satış

Gebze Erenler Caddesi alt geçidine kapsamlı bakım

Endüstriyel Üretimde Sıcaklık Kontrolünün Önemi ve Modern Isıtma Çözümleri

Kocaeli’de ulaşım artık 24 saat

Gebze Eskihisar’da nefes alıyor

Ayaztepe Camii’nde şadırvan yenilendi

Araç Mahrumiyet Bedeli Kimlerden Talep Edilir?

Kapsamlı Estetik Çözümler: Umut Zereyak'ın Kas Estetiği ve Selülit Tedavisi

UçakPark 3 ayda 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

Kartepe’de Yeşil Alanlara Düzenli Bakım

Araç Değer Kaybı Nedir, Nasıl Alınır?

Büyükşehir, yarıyıl tatilinde 689 okulu ilaçladı

Triko Etek Nasıl Kombinlenir?

Evcil Hayvan Sahiplenmenin Yolu

Büyükşehir Encümeni’nden Ramazan ayına özel karar; İşyerleri imsak vaktine kadar açık olacak

GTÜ, SENSOR HUB ile Dijital Dönüşümde Stratejik Rol Üstleniyor

Büyükşehir’den temiz çevre için yoğun mesai

Büyükşehir, genç sporcuları bu merkezlerde yetiştirecek;

CHP Keban İlçe Başkanı Umut Polat’tan 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Açıklama

Kocaeli SYDV Üyesi Darıca Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Sıddık Topal ve Kandıra Lokmanlı Mahalle Muhtarı İrfan Özer’e, Vali İlhami Aktaş;tan Teşekkür Belgesi

26 Ocak Dünya Gümrük Günü Münasebetiyle Vali İlhami Aktaş’a Anlamlı Ziyaret

Kimsesizlere ev sıcaklığında hizmet

Kent Meydanı’nda çalışmalar tam gaz devam

Vali Aktaş, Türk Kızılay Gebze Şubesini Ziyaret Etti

Gebze’de Şubat Meclisi Yapıldı

Büyükşehir’den Hataylı afetzedelere vefa ziyareti

Asrın felaketinde Kocaeli Büyükşehir canla başla çalıştı; Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi

Vali İlhami Aktaş, İyilik Kanımızda Var; Kan Bağışı Kampanyası Tanıtım Programına Katıldı

Ziraat Bankası ve Türk Ticaret Bankası Yöneticilerinden, Vali İlhami Aktaş'a Ziyaret

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.