Tarih: 17.05.2012 10:24

DP Gebze: " 19 Mayıs bir milat"

Facebook Twitter Linked-in

Kurtuluş mücadelemizin başlangıcında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu’ya ayak basışlarının yıldönümü nedeniyle Demokrat Parti Gebze İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Salih Akgün kısa bir açıklama yaptı:

 

"Akgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile yayımladığı mesajda şu sözlere yer erdi.

 

“ 1919 yılında Samsun’da parlayan özgürlük ateşi  topraklarının hemen hemen tümü işgal altında kalmış şanlı Türk milletinin istiklal ve bağımsızlığından asla taviz veremeyeceğini, kendisine lider seçtiği dünyanın en büyük komutanı ile birlikte dünya güçlerine ilan etmiştir.

 

19 Mayıs bir miladdır. Bugün yaşananlar ve herkesimin gördüğü tek gerçek Türkiye üzerinde oynanmak isteyen oyunlar ve bu oyunlara göz yumanların var olması endişesidir. Türk milleti 93 yıl evvel Samsun’da yaktığı istiklal ve hürriyet ateşi ile birlik ve beraberliğini ortaya koymuş, dünyada emsali görülmeyen bir zafer kazanmıştır. Irk, Dil, Din ayrımı yapmaksızın, çoğunluk ve azınlık düşüncesinden uzak, birlik ve beraberlik içinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağını bilen dış güçler ve içimizdeki düşmanlar bu birlik ve beraberliği bozmanın her türlü hilesini ve ortamını sağlama uğraşı içindedirler.

 

Türk milletinin geleceğini inşa edecek Türk Gençliği önderinin inkılapları ve ilkeleri ışığında müreffeh ve modern bir Türkiye’yi oluşturacak kabiliyette, yetenekte ve bilgi sahibidir.

 

Gençliğimizin bu idealleri gerçekleştireceğine sonsuz inancımı bir kez daha yineliyor, Türk Gençliği'nin bayramını kutluyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —