• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,09
  • EURO

    51,92% -0,09
  • GRAM ALTIN

    7035,00% -1,16
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Dolmuşçu Zeynep, direksiyon sallayarak ekmek parasını kazanıyor

Dolmuşçu Zeynep, direksiyon sallayarak ekmek parasını kazanıyor

GÜNDEM 17.01.2026 10:15:21 0
Dolmuşçu Zeynep, direksiyon sallayarak ekmek parasını kazanıyor
Hatay’da 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Zeynep Kılıç, eşinin dolmuş hissesi almak istemesi üzerine şaka amaçlı söylediği ‘Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım’ sözü sonrası dolmuşçuluk yaparak para kazanmaya başladı. Şakayla başlayan hikayede dolmuşun direksiyonuna geçen Kılıç, zamanla gelişen samimiyetle müşterilerinin adeta dert ortağı oldu.
Defne ilçesi Yeşilpınar Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Zeynep Kılıç, eşinin 9 ay önce dolmuş hissesi almasıyla yenir bir hayata başladı. Eşinin hisse almasıyla şaka maksadıyla ‘Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım’ diyen Kılıç, kısa bir süre sonra minibüsün direksiyonuna geçerek ekmek parasını kazanmaya başladı. Kılıç, 20 yıllık otomobil şoförlüğünün verdiği öz güvenle kentin sokaklarında direksiyon sallıyor. Meslektaşları tarafından başlarda yadırganan Kılıç, şimdiyse diğer şoför arkadaşlarından saygı görüyor. Müşterilerin psikoloğa anlatır gibi kendine dertlerini anlattığını ifade eden Kılıç, insanların hikayelerine ortak olduğunu söylüyor.
"Yolcular seninle gurur duyuyoruz diyorlar, yolcular beni hep duraklarda bekliyorlar, Zeynep Kaptan gelecek ve plakama bakıyorlar"
Eşine söylediği ‘Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım’ sözleriyle dolmuşçuluğa başladığını ifade eden Zeynep Kılıç, "Ben ev hanımıydım, otobüs şoförlüğüne karar verince böyle başladım. Karar vermem ve bu işe başlamam 1 ay içinde başladı. Eşim diyordu bir otobüslerden bir hisse alalım dedi. ‘Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım’ sözleri şaka amaçlı söylediğimde eşim hemen onayladı. Bu şekilde dolmuş şoförlüğüne başladım, 9 ay oldu yollardayım. Müşterilerin tepkileri gurur vericiydi. Ben dolmuş şoförlüğüne başladığımda bu kadar güzel tepkiler alacağımı düşünmemiştim. Yolcular seninle gurur duyuyoruz diyorlar. Yolcular beni hep duraklarda bekliyorlar, Zeynep Kaptan gelecek diye, plakama bakıyorlar. Bunlar çok gurur verici oluyor. Ben 20 yıldır araç sürüyorum ama otobüs sürmedim. Otobüs sürmeye devam edince ehliyetimi büyüttüm" dedi.
"Meslektaşlarım ilk başlarda baktığında acemilik var diye baktılar, sonra abla artık seni geçemiyoruz ve yenemiyoruz diyorlar"
Kenttin yollarında 9 aydır dolmuş sürerek ekmek parasını kazanan Kılıç, kısa sürede vatandaşlarla arasında diyaloğun geliştiğini ifade ederek, "Polis abiler beni görünce helal olsun abla diyorlar. O kadar güzel bir duygu ki, canın sıkılıyor bir yolcu gelip moralini düzeltiyor. Sanki ben psikoloğum gibi araç sürerken müşteriler dertlerini anlatıyorlar. Bazen Allah’ım sabır diyorum, bende onlara saygı duyuyorum. Meslektaşlarım ilk başlarda baktığında acemilik var diye baktılar. Herkes bu abla mı sürecek veya yeni ehliyet aldı bu mu bizi geçecek gibi sözler söyleyen rakiplerimiz var. İlk başlarda bu sözleri söylerken sonra Abla artık seni geçemiyoruz ve yenemiyoruz diyorlar. Günde 4 servis yapıyorum. Herkes kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda durabilirler. Kadın isterse bunu yapabilirler. Kadınlar ne kocayı ne çocukları kimseyi beklemesinler. Her şeyi yapabilirler. Çocuklarımda ilk başlarda anormal karşıladılar. Herkesin güzel tepkiler verdiğini görünce anne seninle gurur duyuyoruz diyerek desteklediler" ifadelerini kullandı.
"Kadın şoförü görünce çok şaşırdım, aracı çok temiz"
Dolmuşçu Zeynep’in aracının, erkek şoförlerin araçlarına göre temiz olduğunu ifade eden müşteri Özlem Akay, "Kadın şoförü görünce çok şaşırdım. Çünkü aracı çok temiz. Ben genelde beyefendilerin araçlarına bindiğimde aşırı dağınık ve kirli oluyorlar. Araçta çiçek olmasından kadın şoför olduğu belli oluyor. Kentte birkaç kadın şoföre denk geldim ve onları tebrik ettim. Buradaki hanımefendiyi de tebrik ediyorum" dedi.

Çayırovalı yüzücüler, madalyalara doyamadı

İMES OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali İlhami Aktaş Başkanlığında Gerçekleşti

ÇAK-TİM, afet farkındalık eğitimlerini sürdürüyor

Kent Mezarlığı’ndaki su sorununa kalıcı çözüm

Darıcalı sporcular 2025’te 459 madalya kazandı

Kartepe’de Ruhsat Denetimi İşletmeler Mercek Altında

“KOÜ Umuttepe Cami ve Otopark Projesi” tüm hızıyla sürüyor; Otoparkın ilk katı hizmete alındı

Ardahan’ın kurtuluşuna Kocaeli’de görkemli kutlama

Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım başladı; Bu hatlar sabaha kadar yollarda

Kağıtspor’dan başarılarla dolu bir hafta

CHP Kocaeli Milletvekilleri Çiler, Kanko ve Yıldızlı ile Kocaeli İl Başkanı Arcan, Vali Aktaşı Ziyaret Etti

Nefes kesen maçta kazanan Çayırova Belediyesi

En İyi Tekne Yanaşma Platformları? Yüzer Çözümler

Pelitli sanayicisinin elektrik isyanı devam ediyor: “Kesintiler üretimi olumsuz etkiliyor”

Aydinç Kozmetik ile Güçlü Tedarik ve Karlı Satış

Gebze Erenler Caddesi alt geçidine kapsamlı bakım

Endüstriyel Üretimde Sıcaklık Kontrolünün Önemi ve Modern Isıtma Çözümleri

Kocaeli’de ulaşım artık 24 saat

Gebze Eskihisar’da nefes alıyor

Ayaztepe Camii’nde şadırvan yenilendi

Araç Mahrumiyet Bedeli Kimlerden Talep Edilir?

Kapsamlı Estetik Çözümler: Umut Zereyak'ın Kas Estetiği ve Selülit Tedavisi

UçakPark 3 ayda 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

Kartepe’de Yeşil Alanlara Düzenli Bakım

Araç Değer Kaybı Nedir, Nasıl Alınır?

Büyükşehir, yarıyıl tatilinde 689 okulu ilaçladı

Triko Etek Nasıl Kombinlenir?

Evcil Hayvan Sahiplenmenin Yolu

Büyükşehir Encümeni’nden Ramazan ayına özel karar; İşyerleri imsak vaktine kadar açık olacak

GTÜ, SENSOR HUB ile Dijital Dönüşümde Stratejik Rol Üstleniyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.