Tarih: 03.03.2021 21:22

Doktor Maaşları Ne Kadardır, Doktorlar Maaşları Neye Göre Yüksek Alır?

Facebook Twitter Linked-in

 

Bir doktorun ne kadar maaş aldığı içinse genelde sabit rakamlardan bahsetmek doğru değildir. Yeni başlayan doktorlar için veya ortalama uzman doktor maaşları için durum böyle olsa bile özelde çalışan doktorlar veya uzmanlık alanı gibi birçok faktör vardır.

doktor-maalari.jpg

Doktor maaşları ne kadar? sorusu için öncelikle pratisyen hekim maaşlarına bakabiliriz

Pratisyen hekim olarak 1. Bölgede çalışan kişiler 7.000 TL maaş almaktadır. Bölge kavramı ise devlet tarafından listelenmiş illerdir. Her ilin girdiği bölge ayrıdır ve genellikle daha az tercih edilen şehirlerde alınan maaşlar da daha yüksek bölge sınıfları daha yukarıdadır. En yüksek maaşı alan ise 9. Bölgede çalışan pratisyen hekimlerdir. Onlar ise 7.950 TL maaş almaktadır.

Ayrıca doktorlar maaşları alırken ham olarak belirtilen rakamların üstüne tuttukları nöbet parası, döner sermaye gibi rakamları da almaktadır. Bu yüzden nöbet, ameliyata girme sayısı gibi faktörler doktorların maaşı yüksek almasını sağlamaktadır.

Özel Hastanede Çalışan Doktorlar Ne Kadar Kazanır

Özel hastanede çalışan doktorların alacağı rakamlar birbirinden ciddi derecede farklılık gösterir. Özelde çalışan doktorların kamuda çalışan doktorlara oranla çoğunlukla daha yüksek maaşlar aldığı söylenebilir. Devlette kazanılan ücretlerin birkaç katının alınabileceğinden bahsedilebilir. Devletteki bir doktor 7 bin TL alıyorsa özeldeki bir doktor genellikle 14-15 bin TL alır. Bu rakamlar doktorun uzmanlık alanı ve tecrübesine göre çok daha yükseğe çıkmaktadır.

Doktor Maaşlarını Etkileyen Faktörler

Birçok meslekte olduğu gibi doktor maaşları da devlet ve özel sektörde değişiklik gösterir.

Doktorların maaşını genellikle etkileyen faktörler şöyledir;

Bu sorular maaşları oldukça etkilemektedir. Yüksek saatte nöbet tutan, ameliyatlara giren bir doktorla bunları yapmayan doktorun alacağı maaş arasında hatırı sayılır bir fark olacaktır. Bu farklar sabit maaşları önemli derecede yükseltmektedir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —