Tarih: 13.04.2012 09:38

Doğulu öğrencilere süt yok!

Facebook Twitter Linked-in

Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan'ın ihale komisyonu başkanı olduğu ihaleye 5 firma katıldı. İhalede Pınar Süt'ün teklifi zarfında firmayla ilgili bilgi eksikliği olduğu tespit edilince geçersiz sayıldı.

 

İhalenin ilk oturumunda Yavuz Blok Bims şirketi İç Anadolu Bölgesi için birim fiyatı 52 kuruştan, 13 milyon 587 bin 743 lira teklif verdi. Dimes ise Ege Bölgesi için birim fiyatı 50 kuruştan, 9 milyon 628 bin liralık teklifte bulundu. Yörükoğlu Ortak Girişim Grubu da Akdeniz Bölgesi için birim fiyat 52 kuruştan 11 milyon 258 bin 208 lira, Ak Gıda-Sütaş -Danone Tikveşli Yörükler-Tat Konse Ortak Girişim Grubu da Marmara Bölgesi için birim fiyat 48 kuruştan 21 milyon 844 bin 32 lira teklif verdi. Ancak İhale Komisyonu Başkanı Kayhan, Yörükoğlu Ortak girişiminde, Yörükoğlu, Güney Süt, Oğuz Gıda, Akkbel Süt, Mey Süt gibi şirketlerin yer aldığını belirtirken, Mey Süt'ün hiçbir belgesi bulunmaması nedeniyle Yörüküğlu ortaklığının da elendiğini aktardı. İhalenin ikinci turunda firmalar indirim yapmayarak tekliflerini tekrarladı. Komisyon, teklifleri değerlendirdikten sonra karar için Hayvancılık Genel Müdürü'nün onayına sunacak.

 

 

TEKLİF ÇIKMADI

 

 

İhalede doğu bölgeleri için hiç teklif gelmedi. Komisyon Başkanı Mustafa Kayhan, ihalede süt alım işinin kısımlarına bölündüğünü, her bir bölgenin bir kısım olarak açıklandığını söyledi. Kayhan, bu şekilde 7 bölge için teklif verilebileceği gibi ülke geneli için de teklif sunma imkanı sağlandığını kaydetti. Kayhan, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi için teklif gelmediğine işaret ederek, teklif verilmeyen bölgelerle ilgili yeni bir alım ihalesi yapacaklarını söyledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —