Tarih: 10.09.2020 18:29

Doğu Perinçek'in askerde olan oğlu Dışişleri Bakanlığı'na atandı...

Facebook Twitter Linked-in

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek, Dışişleri Bakanlığı bünyesine “meslek memuru” olarak atandı. Tarih bölümünden mezun olan Can Perinçek'in halen askerde olduğu ve Aralık ayında askerliğini bitireceği öğrenildi.

SADIK CAN PERİNÇEK BÜYÜKELÇİ OLMAYA HAK KAZANDI

“Aday Meslek Memurluğuna Atanmaya Hak Kazanan Asil Adaylar” listesinde 50’nci sırada yer alan Sadık Can Perinçek’in daha sonra büyükelçi olabileceği yorumu yapıldı.

SADIK CAN PERİNÇEK, ASKERDEN NE ZAMAN DÖNECEK?

Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, geçen ay sosyal medyada yayımladığı mesajında oğlu Sadık Can Perinçek’in askerde olduğunu ve Aralık ayında döneceğini açıklamıştı.

‘MESLEK MEMURLUĞU’ NEDİR?

Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek’in atandığı aday meslek memurluğu’nun görev tanımıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

“Meslek Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —