Tarih: 13.04.2012 12:07

Doğalgazda yeni sistem!

Facebook Twitter Linked-in

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha fazla doğalgaz kullanana daha fazla vergi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

 

Yıldız, "Elektrik isteyen her komşu ülkeye imkanlarımız çerçevesinde enerji sağlayabiliriz.Irak'ın kuzeyine sınırda kuracağımız santralle elektrik vereceğiz, onlar da bize doğalgaz verecek'' dedi.

 

İran'ın Türkiye'nin en büyük ham petrol tedarikçisi olmayı sürdüreceğini belirten Yıldız, Tüpraş'ın petrol alımı için Suudi Arabistanlı yetkililerle görüştüğünü belirtti.

 

 

DOĞALGAZ VERGİSİNDE KADEMELENDİRME

 

 

Enerji Bakanı Yıldız, doğalgaza vergide kademelendirmeyle ilgili bir çalışmanın olduğunu söyledi. Yıldız, "Kademelendirme ile ilgili çalışmanın Mayı ayında tamamlanması bekleniyor" dedi.

 

Yıldız, "Kıbrıs'ta sondaj çalışması benim de katılımımla bu ay içinde başlayacak" dedi.

 

 

RUSYA GAZINDA ZAM YOK

 

 

'Rusya'dan alınan gazda zam olacak mı? şeklindeki bir soruya ise, "Avrupa'da Nisan ayı itibariyle doğalgazı en ucuz kullanan 2. ülkeyiz. Gazprom'un Avrupa'ya uygulayacağı herhangi bir zamda Türkiye etkilenmeyecek. Yaptığımız anlaşmalarda bir süre var. Bu süre bitmeden zam olmayacak." cevabını verdi. İran doğalgazı için indirim talebimize yanıt gelmediğini belirten Yıldız, "İran, hala Türkiye'nin en büyük petrol tedarikçisi konumunda. Tahkime devam ediyoruz.S. Arabistan'dan petrol alımı spot kontratlarla başlayacak. Libya'nın petrol ticaretinde TPIC'in daha fazla rol alacağını umuyorum." dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —