Tarih: 20.11.2012 09:23

Doğalgaz abonesi 12 bini aştı!

Facebook Twitter Linked-in

İlçede doğalgaz abonesinin 12 bini aştığı ifade edildi.  Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, İnönü ve Özgürlük Mahallelerinde yapımı devam eden doğalgaz çalışmalarını inceledi. Bu iki mahalleye sınır olan Pir Sultan Caddesi’nde devam eden çalışmalar hakkında incelemeler esnasında bilgi alan başkan Akbaş, çalışmalar esnasında sokak ve caddelere verilen zararın en aza indirgenmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Yapılan kazı çalışmalarında ve kazılan alanların doldurulmasında özellikle hassasiyet gösterilmesini ilgili ekiplere söyleyen Akbaş, doğalgazın kış mevsiminin zorlu koşullarının başlamasına kadar devam etmesinin gerektiğini ve uygulamanın yapıldığı alanın hemen kapatılarak ulaşımı aksatmamak gerektiğini belirtti.

 

 

Pir Sultan Caddesi’nde devam eden doğalgaz çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldıktan sonra mahalle sakinleri ile Söğüt Kıraathanesi’nde bir araya gelen başkan Akbaş, kentsel dönüşümden, altyapıya merak edilen konulara açıklık getirdi. Vatandaşlar tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Akbaş, öncelikle devam eden doğalgaz çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildiğini açıkladı. Altyapı açısından da çalışmaların devam ettiğini vurgulayan başkan Akbaş, özellikle Emek Mahallesi’ni yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Bir ilçenin gelişiminin, kente dönüşümünün yeni yaşam alanlarının açılması ile gerçekleşeceğini vurgulayan Akbaş, Korkakdere mevkiinde yapılması planlanan dönüşüm için yetkililerin görüşmeleri sürdürdüğüne dikkat çekerken, bu anlamda mahalle sakinlerinin de bu dönüşüme destek verdiklerini yaptığı ziyaretlerde gördüğünü açıkladı.

 

 

TOKİ tarafından yapılacak yeni konutların teslimlerinin başladığında herkesin daha rahat ve ferah bir yaşama kavuşacağını ifade eden Akbaş, bu çalışmada önceliğin halkın görüşü ve fikirleri olduğunu, hiçbir vatandaşın mağdur duruma düşürülmeyeceğini sözlerine ekledi. Çayırova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile ilçede koordineli olarak çalışan Palgaz çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürürken abone sayısını 12.000 rakamının üstüne çıkardı. 150 kilometreyi aşan hat ile 12.000 aboneyi aşkın binada doğalgazın kullanıldığı Çayırova’da temiz ve güvenli olan doğalgaz kullanımın daha da yaygınlaşacağı belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —