Tarih: 19.05.2016 20:19

Doğal Kas Gevşeticiler..

Facebook Twitter Linked-in

Papatya
 
Ağrıyan bölgeye papatya yağıyla hindistan cevizi yağını karıştırıp masaj yapın. Bunun yanında günde 2-3 kez papatya çayı için.,


Vişne
 
Güçlü bir antioksidant olan vişne kas ağrılarına iyi gelir. Günde bir bardak vişne suyu kas ağrılarını hafifletir.

Nane
 
Kas, sırt, bacak ve tansiyona bağlı baş ağrılarına iyi gelir. Kan dolaşımına yardım eder, ağrı ve spazmları azaltır.
 
Günde birkaç bardak nane çayı için. Çayı hazırlamak için 1 kaşık taze ya da kuru naneyi 10 dakika kaynatın. Veya 2 damla nane yağı, 2 damla sandal ağacı yağı ve 2 damla badem yağını karıştırıp sorunlu bölgeye masaj yapın.


Kırmızı biber
 
Kırmızı biberdeki kapsaisin doğal bir kas gevşeticidir. 1 çay kaşığı kırmızı biber tozunu 2 kaşık zeytinyağıyla karıştırıp sorunlu bölgeye sürün. Yarım saat bekledikten sonra yıkayın.


Epsom tuzu
 
Epsom tuzu magnezyum seviyesini yükselterek, magnezyum eksikliğinden kaynaklanan kramp ve kasılmaları önler. Sinir sistemini rahatlatır, toksinlerden kurtulmaya yardımcı olur.
 
Küveti sıcak suyla doldurun. 2 bardak epsom tuzu ekleyip karıştırın. 15-20 dakika bu suyun içerisinde uzanın. Haftada bir tekrarlayın.


Biberiye
 
1 çay kaşığı kuru biberiyeyi 1 bardak sıcak suyla karıştırdıktan sonra 10 dkaika bekletin. Süzüp günde 3 kez bu çaydan için. Bunun yanında birkaç damla biberiye yağını 1 çay kaşığı ılık hindistan cevizi ya da zeytinyağıyla karıştırıp sorunlu bölgeye masaj yapın.


Kediotu
 
Kediotu boyun ve kas ağrısına iyi gelir, stresi hafifletir, uyumaya yardımcı olur.
 
Kas ağrılarını hafifletmek için günde ½ çay kaşığı kediotu extresi alın. Ya da günde haftada birkaç kez kediotu çayı için. Çayı hazırlamak için 1 çay kaşığı kuru kediotu kökünü 1 bardak sıcak suda 10 dakika bekletin.
 
Hamileyken, emzirirken ya da ilaç kullanırken uzak durun!


Dağ tütünü
 
Yağ, krem, merhem şeklinde de bulabileceğiniz dağ tütünü ağrı ve yanmaları azaltır, kan dolaşımını hızlandırır.
 
Birkaç damla dağ tütünü yağını başka bir doğal yağla karıştırıp sorunlu bölgeye günde birkaç kez masaj yapın. Veya herhangi bir dağ tütünü merhemini günde birkaç kez uygulayın.
 
Açık yaralara asla uygulamayın!


Lavanta
 
Lavanta ağrı, şiş ve yanmaları azaltan doğal bir kas gevşeticidir. Tansiyona bağlı baş ağrıları, kas, bacak, omuz ve ağrılarını tedavi etmek için kullanılır.
 
Ilık zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağıyla birkaç damla lavanta yağını karıştırıp bölgeye uygulayın. Daha sonra birkaç damla lavanta yağıyla sıcak bir duş alın.


Çarkıfelek
 
Kas gevşetici etkisinin yanında adet öncesi kramplarına ve tansiyona bağlı baş ağrılarına iyi gelir. Stres, endişe ve asabiyetle savaşır. 1 çay kaşığı kuru çarkıfelek çiçeğini 1 bardak suda 10 dakika bekletip günde 1 için.
 
Hamile ve emziren kadınlara önerilmez!
 
Bu alternatif tedavi yöntemlerini uygulamadan önce doktorunuza danışın!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —