• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Doğadaki tablolar

Doç. Dr. İsmail Keskin, 19 Şubat Çarşamba günü KOÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşisi gerçekleştirdi.

KÜLTÜR - SANAT 20.02.2020 11:41:00 0
Doğadaki tablolar

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi(İF) Görsel İletişim Tasarımı(GİT) Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Keskin, 19 Şubat Çarşamba günü KOÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşisi gerçekleştirdi.

KOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Bölümünden Prof. Dr. Bülent Kara'nın organize ettiği etkinliğe, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Zafer Utkan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi ve KOÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. N. Zafer Cantürk katıldı. Birbirinden bağımsız gibi duran görsel dünyanın fotoğraf yoluyla ortaya çıkarılabileceği ve paylaşılabileceğinin söyleşisinin ana konusu olduğu dile getiren Keskin, "Yaratıcılık ve görsel birikimle edinilen bireye has bakış açısı, fotoğraf sanatçısının sanatsal ifade biçimini belirler.” dedi.

“GÖRME, KONUŞMADAN ÖNCE GELİR.”

Manisa-Kula ve Fethiye-Karaköy'deki çekimleri üzerinden bir sunum gerçekleştiren Keskin,"Görme, konuşmadan önce gelmiştir. Doğumdan itibaren bebek, konuşmadan önce etrafına bakıp görerek öğrenir. Bakma her insan için günlük yaşamda geçerli, kendiliğinden gelişen edilgen bir davranıştır. Ancak görme bir çaba ve uğraş gerektirir. Bu yönüyle bir benzetme yapacak olursak;'Her insan, gözünün önünde bir perdeyle doğar.' Bu perdenin ne kadar aralanacağı, görsel alanlara duyulan merak ve kültürel birikimle doğru orantılıdır. Bu süreçte merakını araştırmaya dönüştürenler kendine has bir bakış açısı geliştirebilir." ifadelerini kullandı.

AYRINTILARDAKİ BÜTÜNLÜK ARAYIŞI

Keskin, üniversiteye başladığı ilk yıllarda her konunun fotoğrafını çekerek kadraj ve kompozisyon bilgisini pekiştirdiğini ve son 15 yıllık süreçte, ayrıntılar üzerine yoğunlaşmaktan haz aldığını belirtti. O yılların değerlendirmesi yapan Keskin, "Özellikle Kocaeli Üniversitesi'nde ‘Sanatta Yeterlik Programı’na devam ettiğim süreçte danışman hocam Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Prof. Dr. Özer Kanburoğlu'nun kompozisyon ve kadraj konusundaki destekleriyle farklı bir eğilime, ayrıntılardaki bütünün arayışına girdim." dedi.

SANATIN İÇERİĞİ: DOĞA

Görsel olarak fotoğraf ve resmin kardeşliğinden sürekli olarak bahsedildiğini söyleyen İsmail Keskin, "Plastik sanatlar alanından gelen bir tasarımcı, baskı resim ve boya resmiyle uğraşan bir sanat eğitimcisi olarak, kapalı bir atölye ortamında uzun uğraşlar sonucu ürettiğim tablolara benzer görüntülerin doğada hazır ve var olduğunu, bunların fotoğraf yoluyla tespit edildiğinde görsel bir imge olarak tablolardan farkının olmadığını gördüm. Özelikle, sıradan nesnelerdeki ayrıntılarda gizli soyut görüntüler, yaratıcılıkla bütünleşmiş kompozisyon bilgisi ve görsel birikimle ortaya çıkarılabiliyor. Bu görüntüler, fotoğrafa özgü doğru ışığın sezgisi ve renk bilgisiyle şaşırtıcı bir özellik kazanabiliyor. Uzun yıllardır gördüğüm bu gerçekliği, derslerde öğrencilerimle ve fotoğraf dernekleri gibi çeşitli platformlarda fotoğraf gösterileri ve söyleşiler gerçekleştirerek sanatseverlerle paylaşıyorum." dedi.


Etkinliğin sonunda, Doç. Dr. İsmail Keskin’e teşekkür belgesi takdim edildi.

ING, IDC Türkiye’den birincilik ödülünü aldı

Germencik’te öğrenciler matematiğin doğa ile uyumunu inceleyecek

Op. Dr. Barış Özcan: "Hemoroid birçok ciddi hastalıkla karışabiliyor"

Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

Samsun’da uyuşturucudan 12 buçuk yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı

Amasya’da genç avukat duruşmaya giderken kazada hayatını kaybetti

Sadıkoğlu: "KDV oranı yüzde 1’e düşürülmeli"

Şanlıurfa’da 2 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirildi

Başkan Dere: "Yılbaşı alışverişlerimizi yerel esnafımızdan yapalım"

Kars’ta Kasım ayında 595 konut satıldı

Patnos’ta etkili olan yoğun sis günlük hayatı olumsuz etkiledi

Kars’ta araç sayısı rekora koşuyor

Depremin simgesi Ebrar Sitesi’nin adı Anka Toplu Konutları oldu

Bilgili öğrencilerle kariyer söyleşisinde bir araya geldi

690 yıllık Sungurbey Camii aslına uygun olarak restore ediliyor

Çocukluk hayali pilotluktu, 60 yıldır 300’e yakın uçak maketi topladı

Selimiye Camii, sis ve güneşin ilk ışıklarıyla kartpostallık görüntü sundu

KMPAL’dan üst üste 3. Samsun şampiyonluğu

Akbank, CDP’de üç alanda ‘A’ notuyla dünyadaki sürdürülebilirlik liderleri arasında

Mardin Büyükşehir Belediyesinden 65 yaş üstü bireyler için "Sağlıklı Yaşam Çay Saati" etkinliği

Samsun’da silahlı saldırı: 2 yaralı, 1 gözaltı

Şüphe üzerine durdurulan otomobilde Kalaşnikov ele geçirildi

Bebeğin yuttuğu mıknatıslar bağırsak delinmesine neden oldu

Efeler’de umuma açık işyerleri denetlendi: 5 işletmeye işlem yapıldı

Kepez’in personeli, iş güvenliği ile güvenli ellerde

Yeniden yeşil Bursa için 15 bin nefes

Samanlıkta çıkan yangın bitişikteki ağıla sıçramadan söndürüldü

Diyarbakır’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

BTÜ’de yapay zekâ sempozyumu: "Gelişen yapay zekâ değil insan zekâsıdır"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.