Tarih: 29.07.2019 14:23

Diyanet'in bütçesine tepki

Facebook Twitter Linked-in

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 14'üncü maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi sermayesinin 80 milyon liraya çıkarılmasına karar verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi sermayesinin 80 milyon liraya çıkarılması kararıyla ilgili konuşanKocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan "Bir bütçe varsa önce sanayiciye tarıma üreticiye yatırımcıya verilmeli borç içindeki vatandaşın bireysel kalkınması sağlanmalı"  dedi

Tahsin Tarhan, "Bu uçurumdan düşmemek için tam demokratik sisteme ve üretime dayalım yatırım ekonomisine geçilmesi şarttır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumda eğer bir alana 80 Milyon Lira bütçe yaratılabiliyorsa bu Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi değil sanayi bilim teknoloji üretim ve eğitim olmalıdır." dedi.

Tahsin Tarhan "Devletimizin her kurumunun belirli bütçelere programlara stratejik planlara ihtiyacı olduğunu hiç kimse inkar edemez. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesinin ne olacağı nerelere harcama yapacağı Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe görüşmeleri sırasında görüşülüp konuşuldu. Bugün ekstra bir bütçeye ihtiyaç duyuluyorsa zamanın Diyanet İşleri Başkanının kullanmaktan geri durmadığı zırhlı Mercedesi satın ve bütçeyi oradan yaratın" dedi.

Tahsin Tarhan "Eğitimden teknolojiye sanayiden tarım üretimine kadar her alanda bilimsel ve teknolojik yaklaşımlardan uzak duran bu alanlara yatırım yapmayan ülkeler çok zor zamanlar yaşamaya başlıyorlar."

"Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakalamak için de bu alanlarda çalışma yapmak Ar Ge yatırımlarını arttırma gerekir. Bugün hangi Ar- Ge yatırımlarına 80 Milyon ekstra bütçe veriliyor hiç birine. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığının Dini Yayınlar İşletmesi tek kalemde bu ödeneğe ulaşabiliyor. Diyanetin bu bütçeyi nasıl kullandığının da takipçisi olacağız" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —