• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yeşilay arasında iş birliği protokolü

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yeşilay arasında iş birliği protokolü imzalandı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bağımlılıkla mücadeleye ilişkin, "Gençlerimizi öğretici bir şekilde zorlaştırmadan uzaklaştırabilirsek kazançlı çıkacağız." dedi.

GÜNDEM 14.01.2021 14:30:00 0
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yeşilay arasında iş birliği protokolü

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yeşilay arasında iş birliği protokolü imzalandı. Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk katıldı.

Erbaş, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kendilerine en yakın hissettiği kurum olan Yeşilay ile bir araya geldiklerini, bu yakınlığın, amaçlarının benzer olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

Tüm insanların 5 hakkını korumanın farz, bu 5 şeye zarar veren ne varsa onların da haram olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erbaş, "Bu 5 şey din, akıl, mal, can, nesildir. Bunları korumak farzdır. İnanıyorum ki Yeşilay, bunun için kurulmuştur. Yeşilay'ın bir asrı aşkın süredir yaptığı bu mücadeleyi her yerde takdir ediyor, zaman zaman hutbelerimizi hazırlarken Yeşilay'ın yaptığı mücadelelerden, istatistiki bilgilerinden istifade ediyoruz." dedi.

İki hafta önce bağımlılıkla ilgili okuttukları hutbede Yeşilay'ın internet sayfasındaki bilgilerden istifade ettiğini aktaran Prof. Dr. Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Gördüm ki cinayetlerin ne kadarı alkolden? Yani sarhoşluk verici bir maddeyi kullanarak, bunun cinayetlere sebebiyet oranları var. Aklımda kaldığı kadarıyla mesela kadına karşı şiddet işleyenlerin yüzde 70'inin, alkol aldıktan sonra işledikleri ortaya çıkıyor. Trafik kazalarının yüzde 70 kadarı, alkol aldıktan sonra oluyor. Sigaranın ne büyük bir zarar olduğunu her vesileyle gündeme getiriyoruz. Günde 300 kişinin sigaradan öldüğünü Yeşilay'ın o tanıtım filmlerinde gördüğümüz zaman tüylerimiz diken diken oluyor. İnşallah bunların, dinleyenler karşısında bir faydası olur ve tüm bağımlılık yapan bu maddelerin azalmasına, netice itibarıyla tamamen ortadan kalkmasına vesile olur bu mücadele."

Allah'ın, tüm emekleri karşılıksız bırakmadığına inandığını belirten Prof. Dr. Erbaş, verilen bu mücadelenin mutlaka faydaya dönüşeceğini ifade etti.

Belki zaman zaman istatistiki bilgilerde yükselmeler olabileceğini ama netice itibarıyla bu mücadeleye devam edildiği müddetçe bağımlılık halindeki insanların sayısının azalacağını aktaran Prof. Dr. Erbaş, "En azından çocuklarımızı ve gençlerimizi, öğretici bir şekilde zorlaştırmadan, nefret ettirmeden sevdirerek uzaklaştırabilirsek, zararlarını anlatarak bağımlılık yapan bu maddelerin ne kadar kötü olduğunu anlatabilirsek kazançlı çıkacağız." dedi.

Prof. Dr. Erbaş, bu işbirliği protokolünün de hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

"Maneviyat temelli yaklaşımların bağımlılıkla mücadeleye katkısı var"

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk de bağımlılıklar ve bağımlılıkların getirdiği problemlerin, dünyanın, modern çağın en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirdi.

Hangi kültür ve inançta olursa olsun, bağımlılıkların bu hayatta, gerek sosyal açıdan gerekse sağlık açısından ciddi sorunlar oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, dünyanın her ülkesi ve toplumunun bu alanda bir şeyler yapmak üzere yoğun çalışmalar içinde olduğunu söyledi.

Yeşilay olarak 100 yıllık tarihlerinde sadece Türkiye'de değil dünyanın bir çok bölgesinde aynı mantıkla aynı amaçla çalışan birçok sivil toplum kuruluşu ile beraber hareket ederek, bu mücadelenin bir global mücadele olduğunu anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz sadece ülkemizi korumak, ülkemizi bu alanda geliştirmek durumunda değiliz. Çünkü bu mücadeleyi bir alanda kısıtlı tutarsak biliyoruz ki biz de dış faktörlerden, dış süreçlerden çok olumsuz etkileniriz.

Yeşilay'ın diğer bağımlılıkla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarına göre en büyük farkı bağımlılıklara bütüncül bir yaklaşım ile bakması. Bugün bilimin ve Dünya Sağlık Örgütü'nün bağımlılık ve hastalık olarak tanımladığı 5 alanda, alkol, uyuşturucu madde, tütün, teknoloji ve kumar alanında çalışan, önleyici mücadelesini yapan, son 5-6 yıldır da tedavi kısmını etkileyen bir sivil toplum kuruluşu."

Bu mücadeleyi yaparken bu alanda çalışan her kesim ile devletin her kurumu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmek istediklerini belirten Prof. Dr. Öztürk, "Birlikte hareket ettiğimiz zaman çok daha verimli sonuçlar alıyoruz. Bu amaçla Sayın Başkanımız ile daha önce görüştük. Bu mücadelede Diyanet İşleri Başkanlığımızı da yanımızda görmek, o ekibi de içimizde görmek, ekipten faydalanmak, özellikle din görevlilerimizin, şehirlerimizdeki ve ilçelerimizdeki Yeşilay temsilcileri ile iş birliğine giderek, bu mücadeleyi birlikte yapmak gibi çok önemli bir amacımız var. Çünkü biz inanıyoruz ki maneviyat temelli yaklaşımların da bağımlılıkla mücadeleye önemli bir katkısı var. "

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş ile Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk, iş birliği protokolünü imzaladı.

Protokol kapsamında, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan konularda bilgilendirmeyi amaçlayan, her yıl 10 milyon öğrenci 3 milyon yetişkine ulaşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı'na (TBM), Diyanet İşleri Başkanlığı personeli de katılacak.

Formatör ve uygulayıcı eğitimi alan kişiler, projenin yaygınlaştırılmasında görevlendirilecek.

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Programı kapsamında Başkanlık personeline bağımlılıklarla ilgili eğitimler verilecek ve bu program Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) uygulanacak.

Yeşilay tarafından hazırlanan materyaller Diyanet TV, Diyanet Radyo, Diyanet Aylık, Diyanet Aile ve Diyanet Çocuk dergilerinde yayınlanırken; tütün, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklardan uzak durulmasını teşvik edici etkinlikler gerçekleştirilecek.

AA

Profesyoneller İçin Güç: İş İstasyonları (Workstation) Çözümleri ModernIT'de!

ISINMADAN SPOR YAPMAK KAS YIRTILMASINA NEDEN OLABİLİR !

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat Çekildi

OYAK Çimento, Capital 500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Sürdürüyor

Çiftçi, “Kent meydanı, Çayırova’mızın çehresini değiştirecek”

Başiskele’de Geleceğin Şefleri Mezun Oldu

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

Keçiören Semtinde Güvenlikteki Sessiz Kahramanı

EczacıPOS, Türkiye’nin eczane haritasına adını yazdırdı

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

Bisikletten düşen çocuk hayatını kaybetti

Kars’tan Kocaeli’ye uzanan kan davası cinayetle bitmişti: "Pişman değilim"

Osmangazi Köprüsü girişinde 9 kilo kokain maddesi ele geçirildi

Kartepe Belediyesi’nin Sünnet Şöleni İçin Kayıtlar Başladı

Sahilde şenlik, denizde yarış

İzmit’in kalbi bu meydanda atıyor

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEKOKULU'NDAN ERASMUS BAŞARISI

Yaz tatiline at üstünde ‘merhaba’ dediler

Yol çizgileri ile ulaşım güvenli hale geliyor

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

Gebze’nin Sevilen Esnaflarından Berber’s Erkek Kuaförü Sahibi Sezer Karaçay Dünya Evine Giriyor

Ümraniye Oto Sanayi Bölgesi AUTOMANPLUS

KADEM 2025 Temsilcilik Kampı Kocaeli’de Gerçekleştirildi: Kocaeli Temsilciliği 5 Yıldızlı Bayrak Taşıyıcı Temsilcilik Ödülünü Aldı

GetirFinans ile Boğaz’da yazlık sinema keyfi

Altınöz Online- Güvenli Alışverişin ve Zarafetin Adresi

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Gebze’nin Sevilen Esnaflarından Berber’s Erkek Kuaförü Sahibi Sezer Karaçay Dünya Evine Giriyor

Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Kara Yollarında Durum

5 ilde orman yangını

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük kamerası uzayı görüntüledi

İzmir'de cam fabrikasında yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Körfez Kent Konseyi’nden Kocaelispor’a tebrik ziyareti

GEBZE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATT

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek!

Güncel Maç Sonuçlarıyla Bahis Stratejinizi Güçlendirin

Güreşçiler minderde terlemeye devam ediyor

Dan Agyei, Kocaelispor’da

16 ülkenin sporcuları Kocaeli’de mindere çıkacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.