Tarih: 13.07.2017 18:33

Diyanet İşleri Başkanı Görmez 15 Temmuz Şehitleri İçin Dua Etti

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nın sonunda programa katılanlarla birlikte şehitler için dua etti. Görmez, 15 Temmuz'da meydanlara koşan gençlerin olduğunu ifade ederek, şöyle dua etti:

"Allah'ım o gençlerimizi aziz eyle. Bütün gençlerimizi o gençlerin yolundan gitmeyi sen hepsine nasip eyle Yarabbi. Aziz gençlerimizi her türlü kötülükten sen muhafaza eyle Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbel alemin, bu sefer kötülük din kisvesi altında karşımıza çıktı. 40 yıllık aziz milletimizin güzel değerlerini, inançlarını, imanlarını, emanlarını, güvenlerini, evlatlarını, nesillerini çalarak karşımıza çıktılar. Bir daha bizi böyle bir kötülüğe maruz bırakma Allah'ım. İlahi Ya Rabbi, dini mübini İslam'ı en güzel bir şekilde anlayan ve yaşayanlardan eyle Ya Rabbi. Tarih boyunca olduğu gibi dini mübini İslam'ın bayraktarı olmayı bizlere nasip ettiğin gibi kıyamet sabahına kadar da bizlere nasip eyle Ya Rabbi. Bizim ordumuza aziz milletimiz peygamber ocağı adını verir, aziz ordumuzu kıyamet sabahına kadar muazzez peygamberin yolundan ayırma Yarabbi. Güvenlik güçlerimizi, askerlerimizi, Mehmetçiklerimizi, her türlü kötülükten muhafaza eyle Ya Rabbi. Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar milletimizi millet kılan bütün değerler için can veren bütün şehitleri rahmetle yad ediyoruz, muazzez ruhlarını bizlerden haberdar eyle Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbi, şehitlerimizi Çanakkale şehitleriyle, Kurtuluş Savaşımızın şehitleriyle, Sakarya şehitleriyle, Bedir ve Uhud şehitleriyle birlikte haşrolmayı nasip eyle Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbi, bundan sonra da kıyamet sabahına kadar bu aziz milleti payidar eyle. Bizleri her türlü kötülükten muhafaza eyle. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmayı bizlere nasip eyle. Amin.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —