Tarih: 21.12.2011 14:09

Din adamları uyuşturucudan kurtaracak

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın yeni müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay göreve hızlı başladı. Bursa Müftülüğü, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü iş birliğiyle din görevlilerine bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele hakkında konferans verildi. Nilüfer'deki Diyanet Eğitim Merkezi'ndeki konferansa Bursa'da görev yapan çok sayıda din görevlisi katıldı. Müftü Prof. Dr. Mehmet emin Ay, Allah'ın insanı başı boş bırakmayıp, peygamberler vasıtasıyla iyi ve doğru yolu gösterdiğini, şeytanınsa içki, kumar, uyuşturucu ile insanları bu yoldan saptırmaya çalıştığını ifade etti. Ay, din adamlarına bu hususta büyük görevler düştüğünü ifade etti.

 

 

"MÜFTÜLÜK OLARAK MÜCADELE EDİLECEK"

 

 

Dinimize göre kötülüğe bulaşmış bir kişinin sadece kendini değil bütün topluma zarar verdiğini anlatan Ay, "Diyanette çalışan herkes, sadece memur olarak değil, şayet bir insanı kurtarabilirsem bütün insanlığı kurtarmış olurum şuuruyla hizmet etmeli" diye konuştu.

Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım ise, müftülük olarak madde bağımlılığıyla mücadelelerini anlattı. Uyuşturucuyla sadece vaaz ve hutbelerle mücadele etmediklerini belirten Yıldırım, uyuşturucu maddenin yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde kolluk kuvvetleriyle koordineli bir şekilde çalışarak konferanslar verdiklerini, bundan başarılı neticeler aldıklarını söyledi.

 

 

"UYUŞTURUCU SATICILARI İLE MÜCADELE EDİLECEK"

 

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Murat Sarı, madde bağımlılığına karşı emniyet bünyesindeki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Avrupa'daki uyuşturucu ile mücadele merkezi örnek alınarak kurulan, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı izleme Merkezi (TUBİM) ile ortak çalıştıklarını kaydeden Sarı, uyuşturucu kaçakçılığı ve satıcıları ile mücadele ettiklerini, ancak tek başına bunun yeterli olamadığını ifade etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —