Tarih: 02.04.2012 15:23

Dilovası'nda "Mekke" konferansı!

Facebook Twitter Linked-in

Dilovası Belediye Düğün Salonun da gerçekleşen programa Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın izinde olması nedeni ile Başkan Vekili Kemal Kotan, Belediye başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim müdürleri ve vatandaşların yoğun ilgisi vardı.

 

 

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, sanal ortamda Hz. Âdem (AS)'den günümüze Kâbe’nin kuruluşu ve çeşitli dönemlerde yeniden tamir edilişini, Hz. Muhammed (SAV)'in yaşadığı yerleri fotoğraf ve gravürlerle anlattı. Mekke şehrinin Kâbe’nin değil, zemzem kuyusunun etrafına kurulduğunu aktaran Uğurluel, daha sonra Medine hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Uğurluel, yaklaşık 2 buçuk saat boyunca Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya gözlerini açtığı evi, Kureyşlileri Allah'ın birliğine davet ettiği tepeyi, ilk namaz kıldığı yeri, aylarca evine gelmeyip inzivaya çekildiği mağarayı, Hayber'de namaz kıldığı yeri ve daha iz bıraktığı birçok bölge ve beldeyi resimlerle anlattı.

 

 

Hac ya da umreye gideceklerin kutsal topraklarda daha bilinçli hareket edebilmeleri için bu tür ön bilgilerin yararlı olacağına dikkat çeken Uğurluel, “Yüce Allah’ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kâbe’dir. Bu nedenle Kâbe’nin yer aldığı Mekke Şehrinin Müslüman âlemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar tüm güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bugün sanal bir ortamda yaptığımız bu yolculuğu, Kutsal topraklarda bizzat yaşamayı her Müslüman nasip etsin, gelecek günler de Kutsal topraklarda Hicret adlı bir belgesel çekeceğiz ve ramazan ayında bu belgeselin televizyon ekranlarından sizlere sunacağız” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —