Tarih: 09.06.2014 11:11

Dilovası’nda KO-MEK coşkusu!

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Karaosmanoğlu sergiye katıldı

 

KO-MEK Dilovası İlçe Sergisi’nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, Kurs Merkezi Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gölcük’ü hep birlikte kalkındırdık

 

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası’nı yeni baştan yapılandırdıklarını belirterek, ‘’Dilovası’nı yaşanabilir bir hale getirdik. Halkımıza hizmeti sadece yol, köprü, altyapı çalışmaları ile sınırlandırmadık.

 

Halkımızın kendisini geliştirmesi, meslek edinmesi, umutlarını yitirmemesi için KO-MEK kurslarımızı açtık. 10 yıldır halkımız burada eğitim alıyor, kendisini geliştiriyor. Hepsinden önemlisi kendilerini yalnız hissetmiyor, umutlarını yitirmiyor, sosyalleşiyor” şeklinde konuştu. Dilovası ilçesindeki kursiyerler tel kırmadan yapılan bir tabloyu Başkan Karaosmanoğlu’na hediye etti.

 

KO-MEK halkımız için bir fırsat

 

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, KO-MEK’in Dilovası’nda önemine vurgu yaparak, “Bu kursların halkımız için, özellikle Dilovası’ndaki kadınlarımız için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Boş zamanlarını değerlendiren vatandaşlarımız, kendilerini geliştiriyor, meslek ediniyor.  Bu fırsatı değerlendiren kursiyerlerimizin yaptıkları eserlerde muhteşem olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen kursiyerlerimizin ellerine sağlık” dedi.

 

Her şey seninle başlar

 

Dilovası İlçe Sergisi’nde tüm kursiyerler adına konuşma yapan 3 çocuk annesi Firdevs Berber, “KO-MEK kursları becerilerimizin gelişmesine katkıda bulunan, kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin yararlandığı önemli bir eğitim kurumudur. ‘Yapamazsınlar’a kulak asarsanız hiçbir şey yapamazsınız.

 

Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden çıkarınca özgürleşiriz. KO-MEK kitap okuma kampanyası vasıtası ile okuduğum bir kitapta bahsedildiği gibi; ‘her şey seninle başlar’. İşte bizim bunun farkına varmamız lazım. Ben de bu sayede hayatıma yön çizdim. Amacım kendimi geliştirmek ve zamanımı verimli kullanmak’’ dedi.

 

KO-MEK iki arkadaşı meslek sahibi yaptı

 

KO-MEK Dilovası Kaynak Atölyesi’nde eğitim alan çok yakın iki arkadaşMurat Kısmet ve Ömer Bakışkan, KO-MEK’te aldıkları eğitim sonunda meslek sahibi olduklarını belirterek, “Elimizde hiç meslek olmadığı için iş bulmakta zorlanıyorduk.

 

Bu yüzden meslek sahibi olmak için KO-MEK’te açılan 208 saatlik Gaz Altı Kaynağı kursuna ve 128 saatlik Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı kursuna katıldık. KO-MEK’ten aldığımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarımız ile birlikte aynı iş yerinde çalışıyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —