Tarih: 15.10.2012 14:56

Dilovası’nda kadınlara özel sağlık söyleşisi!

Facebook Twitter Linked-in

Program başlangıcında Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl,”Halkımızın sağlığı açısından Belediyemiz ile Anadolu hastanesi iş birliği neticesinde Kadınlara yönelik meme kanseri seminerinin bir başlangıç olup bu tür seminerleri halkımıza sunacağız” dedi.

 

 

Konuşmasının ardından Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl, Op. Dr. Zeynep Yılmaz’a çiçek takdim etti.

 

 

Dilovası Belediyesi'nin desteklediği seminer, belediye düğün salonunda yapıldı. Seminere Ak Partili kadın yöneticiler ve çok sayıda bayan katıldı. Seminerde meme kanserine ilişkin sinevizyon sunumu yapıldı. Katılımcılara, Op. Dr. Zeynep Yılmaz tarafından meme kanserinin belirtileri hakkında bilgi verdi. Ardından meme kanseri ile nasıl mücadele edilebileceğini dinleyicilere aktaran uzman, kansere yakalanmamak için kontrollerin aksatılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

 

'Kansere yakalanmamak için kontroller yapılmalı'

 

 

Seminerde ilk olarak doktorlar “meme kanserinin” belirtileri hakkında bilgi verdi. Ardından meme kanseri ile nasıl mücadele edilebileceğini dinleyicilere aktaran doktorlar, kadınların kendi kendilerini muayene ederken karşılaştıkları kistlerin yüzde 90'ının iyi huylu olduğunu söyledi. Kansere yakalanmamak için kontrollerin aksatılmamasın gerektiğine vurgu yapan doktorlar, 39 yaş altındaki kadınların 2 yılda bir, 40 yaş üstündeki kadınların da yılda bir kez doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini kaydetti.

 

Seminerin sonunda seminere katılan kadınlara meme kanseri ile ilgili bilgi dergisi dağıttı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —