Tarih: 23.11.2011 17:16

Dilovası’nda Dere yatakları temizleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Dilovası Orhangazi Mahalleleri ile Turgut Özal Mahallelerini ikiye ayırarak Marmara denizine akıntısı olan Eynerce dere yatağı sürekli temizlenerek kötü görüntülerin giderilmesinin yanında birikintilerden oluşan keskin kokularda engellenmiş oluyor.

 

 

Belediye Başkanı Cemil Yaman beraberinde başkan yardımcıları ve fen işleri yetkilileri ile Eynerce Dere yatağında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Eynerce Deresi’nin iki yıl öncesine kadar düzensiz bir yapıya sahip olduğunu evsel atıkların dökülerek, kesif bir kokuyla birçok hastalığa davetiye çıkardığını, hatta salgınların yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cemil Yaman:

 

 

 "Eynerce Deresinin ıslahından sonra düzenli olarak bakımının yapılmaktadır. Dere yatağındaki debinin akışkanlığını korumasını ve oluşan birikintilerin temizlenerek kötü kokuların oluşturulmasının önüne geçilmektedir. Dere kenarının iki yakasında başlatılan ağaçlandırma çalışmasıyla modern bir görüntüye kavuşturulmuştur. Tabi ki buradaki ağaçlandırmanın ve yeşilin korunmasında herkesin duyarlılık göstermesini arzuluyoruz” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —