Tarih: 20.01.2012 10:10

Dilovası'nda 40 kişi istifa etti!

Facebook Twitter Linked-in

İstifa eden isimler nedeniyle İlhan Yıldırım başkanlığındaki teşkilat resmen düşmüş oldu. AK Parti genel merkezinin önümüzdeki günlerde İlhan Yıldırım’ı tekrar ilçe başkanı olarak ataması bekleniyor.  AK Parti’de ertelenen kongrelerden biri de Dilovası İlçe Kongresi. Mevcut Başkan İlhan Yıldırım’a muhalif olan aday Yasin Turak’ın adaylıktan çekilmemesi ve uzlaşının sağlanmaması, Gebze kongresinde olduğu gibi Dilovası İlçe Kongresi’nde de kongreyi sancılı bir sürece sürüklemişti. Mevcut İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, ilk görüşmelerde AK Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterilmişti. Kongre sürecinin kör düğüm haline gelmesi geçtiğimiz günlerde Ankara’da dev bir zirvenin yapılmasına neden oldu. 16 Ocak’ta Ankara’daki görüşmeler neticesinde Genel Merkez bir kez daha İlhan Yıldırım’ı Dilovası İlçe Başkanlığı’na aday göstererek yola devam etmişti. 

 

 

 

40’A YAKIN İSTİFA İLE YÖNETİM DÜŞTÜ

 

 

3 gündür devam eden istişarelerin ardından AK Parti Dilovası, kongre sürecine sürpriz bir kararla noktayı koydu. İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, ilçe teşkilatlarını çağırarak olağanüstü bir toplantı düzenledi. Dün akşam saat 18.00’de yapılan toplantı sonucunda AK Parti Dilovası İlçe Yönetimi’nde istifa şoku yaşandı. İstifaların art arda yapıldığı görüşmede asil ve yedek listeden yaklaşık 40 kişi yönetimden istifa etti. İstifaların ardından Genel Merkez tarafından yetkilendirilmesi tahmin edilen İlhan Yıldırım, yeni oluşturacağı listeyi Ankara’ya sunacak. Listenin onaylanması durumunda Yıldırım’ın atama yoluyla Dilovası İlçe Başkanlığı’na getirilmesi bekleniyor. 

 

 

2014’E HAZIRLAYACAĞIZ

 

Konu hakkında gazetemize konuşan Yıldırım, “Asil ve yedek listeden yaklaşık 40 arkadaşımız istifa etti. Artık önümüzdeki sürece bakacağız. Partimizi 2014 yılına hazırlamak için yeni bir liste çıkarıp çalışmalarımıza başlayacağız. Yüzümüzün akıyla yeni listemizi oluşturacağız” dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —