Tarih: 30.01.2012 10:17

Dilovası'nda 1. eylem planı!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayı sonlarında ilçelerine kurulmak istenen termik santrallerin yapımına karşı direnen Dilovası halkı, şimdi de kentin tek temiz hava giren noktaya yapılması planlanan kömür tesisleri için harekete geçiyor. ‘Ölmek istemiyoruz’ diyen halk, gereken her şeyi yapmaya hazır.

 

 

STK’LAR DEVREDE

 

 

2011 yılında Dilovası’nda kurulmak istenen termik santrallerine karşı tek yürek olan halk, kamuoyu baskısı oluşturarak santrallerin kurulmasına engel olmuştu. Halk, yaşanan gelişmelerden yaklaşık 6 ay sonra ise bölgede faaliyet gösteren kömür tesislerin bir arada toplanarak OSB oluşturma kararına da karşı çıkıyor. İlçedeki sivil toplum kuruluşları, kurulmak istenen tesislerin kente ve ilçe halkına vereceği zararları vatandaşlara aktarıyor.

 

 

ZEHİR SOLUYACAKLAR

 

 

İlçe halkının tek nefes aldığı bölgeye yapılmak istenen Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin gerçekleşmesinin ardından Dilovası’nı kötü senaryolar bekliyor. Batı ve Doğu’su sanayi alanları ile çevrili bu kentte, sahip şeridi de tamamen sanayiciler tarafından işgal edilmiş durumda. Projenin gerçekleşirse, kentin göbeğinde kalan yaşam alanlarının tamamı sanayi kuruluşları ile çevrelenecek ve halk oksijen yerine zehir soluyacak. 

 

 

EYLEM PLANLARI

 

 

Seslerini Vali Ercan Topaca’ya duyurmak isteyen halk, gerekirse kefenli protesto eylemleri yapacakları uyarısında bulunurken, geçtiğimiz ay toplanan Dilovası Koruma Geliştime Platformu oturumunda ise bir üyenin ‘Gerekirse kendimizi TEM Otoyolu’na zincirleriz” açıklaması hafızalarda yer edinmişti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —