Tarih: 07.06.2012 09:26

Dilovası yeşille donatıldı!

Facebook Twitter Linked-in

‘Bir Nefes Dilovası’ etkinlikleri kapsamında Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Öğrencilerin çevre bilincinin gelişmesi için Mübeccel Çolakoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde Dilovası İlçe Kaymakamı Hasan Göç Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, , Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve öğrenciler birlikte fidan dikildiler.

 

Hayalindeki Dilovası’nın oluşturulması için çabalarının sonuç verdiğini belirten Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, “Çok şükür bugün ilçemizin her tarafı yeşille donatıldı” dedi. Çocuklara ve gençlere çevre bilincinin oluşturulması için bilgilendirme toplantılarının sürdüğüne değinin Başkan Yaman, “Mübeccel Çolakoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde yetişkin çam, fıstık ve zeytin ağaçlarının büyümesiyle birlikte bu okulumuzun çevresi daha yeşil bir hal alacak” ifadesini kullandı.

 

Dünya Çevre Günü etkinlikleri hakkında konuşan Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Dilovalıların Dünya çevre gününü kutladı.  Konuşmasına şöyle devam eden Kaymakam Göç, “Çevre bilincimizin tekrar gözden geçirilmesi için bir vesile oluyor. Çocuklarımızın da bunun farkına varabilmesi için bir etkinlik düzenledik. Hepside canı gönülden katıldılar. İnşallah bu ağaçlarımızı onlara emanet edeceğiz. Bu ağaçlar onlarla birlikte büyüyecek” diye konuştu. Mübeccel Çolakoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde fidan dikiminin ardından Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, öğrencilerle birlikte sohbet etti.

 

‘Bir Nefes Dilovası’ etkinlikleri kapsamında önceki gün lise öğrencilerine Dilovası Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Arıtma Tesisleri gezdirildi. DOSB yetkilileri öğrencilere arıtma hakkında bilgi verdi. Etkinlikler 7 Haziran Perşembe günü Solventaş İlköğretim Okulu’nda devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —