Tarih: 22.06.2012 15:08

Dilovası Limanı'nda motorin kaçakçılığı!

Facebook Twitter Linked-in

"13.06.2012 günü Kocaeli Diler Liman İşletmesinde bulunan M/V B. T.  isimli geminin acentesi tarafından “Dahili Seferden Harici Sefere Geçiş” (yurtiçi limanlar arasındaki seferden yurtdışı limanlar arası sefere geçiş) için gümrük kontrol talebinde bulunulmuştur. Bu talep üzerine Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Kocaeli Gemi Kontrol Gümrük Muhafaza Bölge Amirliği ekiplerince yapılan incelemede;

 

1- 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve buna bağlı Gümrük Yönetmelik hükümlerine göre, söz konusu geminin kaptanı tarafından ibraz edilen defter kayıtları ve belgeler ile karşılaştırma yapmak üzere gemide araştırma ve incelemeler yapılmış olup, bağımsız gözetim firma temsilcisinin yapmış olduğu yakıt ölçümleri sonucunda beyan edilmemiş ve menşei belli olmayan 6.778 kg. kaçak motorin tespit edilmiştir.

 

2- Kaçak olarak tespit edilen bu akaryakıt ve akaryakıt kaçakçılığında kullanılan M/V B.T. isimli gemiye Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince el konulmuştur.

 

3-Söz konusu kaçakçılık olayına adı karışan İ.U. ve M.D. isimli şahıslarla ilgili olarak 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa muhalefet suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —