Tarih: 25.11.2013 10:58

Dilovası İMES’te açılış coşkusu!

Facebook Twitter Linked-in

2005 yılında alt yapı çalışmalarına başlanan İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalarını tamamlayan 33 sanayi tesisinin açılış töreni; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katılımıyla gerçekleştirildi. Aynı bölgede kurulacak 48 yeni fabrikanın da temelinin atıldığı törene; Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, beleadiye başkanları, sanayiciler ve çok sayıda iş adamı katıldı. Törende söz alan Bakan Nihat Ergün, “Türkiye’deki değişimin izlerini buradaki yatırımlarda görüyoruz” diye konuştu.

 

Bakan Ergün, İMES OSB’nin temellerinin atıldığı yıllar içerisinde Türkiye’nin çok zor şartlardan geçtiğine değinerek, “2,5 yıl önce yine buradaydık. İMES’in oluşum sürecine baktığımızda, buradaki çalışmaların başladığı yıllarda Türkiye’nin ne zor şartlardan geçtiğini görüyoruz. Türkiye de o yıllarda başka tartışmaların yaşandığı zor dönemlerden geçti. Çok şükür 10 yıldır ülkemizde çok hızlı bir değişim başladı. Bütün bunları burada sembolik olarak İMES’te görmek mümkün. Bugün 30’dan fazla fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 50'ye yakın fabrikanın temelini atacağız. 110 parselde açılış temel atma ve tahsis işlemleri gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Sanayicilerin çevresindeki ve dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmesi gerektiğine değinen Ergün, “Şu anda istihdam 3 bin 500’e ulaştı. Ama önümüzdeki birkaç yıl içerisinde burada çalışanların sayısı 20 bine gelecek. Burası bir üretim şehri haline gelecek. Eğer ülkeyi kalıcı şekilde genişletmek, AR-GE gelişsin istiyorsak bunun merkezinde sanayi üretimi var. Yerinizde duramazsınız yenilik yapmak zorundasınız. Bütün sanayici arkadaşlarımıza diyorum ki, azıcık iş sizi tatmin etmesin. Üretimin içinde olmak gerekir.

 

Ülkenin üretici kabiliyeti olan nesillere sahip olmasını istiyorsak sanayi üretiminin içinde olmak gerekir. Bugünkü dünya şartlarında azıcık aşım kaygısız başım politikasıyla ayakta kalmak mümkün değildir. Biraz başımız ağrıyabilir ama işimizi geliştirmek için sürekli araştırmamız lazım. Üniversitelerle birlikte olmamız lazım. Gerekirse bir teknopark şirketi kurup araştırma yapmaları lazım. Bütün dünyada bu işler böyle oluyor. Sanayicilerimizin AR-GE çalışmaları içinde olması lazım. Teknoparklar’daki çalışmaların ‘acaba benim işime yarar mı’ diye oralarla temas halinde olmak lazım. Onlarla temas halinde olmak sizin işlerinizi daha da büyütecektir” ifadelerini kullandı.

 

İMES OSB’de yapılan yatırımların söze gerek bırakmadığını dile getiren Bakan Ergün, “Siz zaten burada söylenecek sözleri fiilen söylemişsiniz; mükemmel bir sanayi bölgesi yaparak. Arkadaşlarımızı, hem OSB yönetimini, hem de yatırımcıları canı gönülden tebrik ediyorum. Cenabı Allah yardımcınız olsun, tekerinize taş değmesin, hayırlı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından çalışmaları tamamlanan 33 firmaya ruhsatları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi. Ruhsatlarını alan firma temsilcileri ve protokol üyeleri Bakan Ergün ile birlikte 48 yeni sanayi tesisinin de sembolik olarak temelini attı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —