Tarih: 27.09.2012 17:21

Dilovalılar bu habere çok sevinecek!

Facebook Twitter Linked-in

 

Dilovası’n da yapılan her Çevresel Etki Değerlendirme toplantısı sonrasında halkın istememesine karşın Dilovası’nın çevre ve hava kirliliğine önemli ölçüde olumsuz etki yapan firmalar ardı ardına kurulmaya devam ediyordu. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan bir ÇED toplantısı bu sefer diğerlerinin aksine Dilovalıları birazda olsa mutlu etti. Toplantıda konuşan yetkililer yapılacak olan yeni arıtma tesisinin Dilderesi’ni temizleyeceğini söylediler.

 

DİLOVASI'NA ARITMA TESİSİ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan ve 2013 yılında Mimar Sinan Mahallesi ile Tavşanlı köyü arasında yapımına başlanacak olan arıtma tesisinin ÇED toplantısı geçtiğimiz gün Dilovası'n da bulunan Nuri Babanın Yeri kahvesinde gerçekleşti. Toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Şube Müdür Vekili Osman Kazgan, İSU Projeler Müdürü Hüseyin Geldi, İSU Dilovası Şube Müdürü İsmet Topal, Proje Danışmanı Ankara firması Nazka Mühendislik yetkilileri, CHP Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Halis Polat, DİKOP Üyesi Nizamettin Karadağ, Dilovası Belediyesi Çevre Müdürlüğü personeli Serkan Deli ve vatandaşlar katıldı. 

 

DİLDERESİ'NDE BALIK TUTULACAK

 

Toplantıda proje danışmanı Nazka Mühendislik yetkilileri çalışma hakkında bilgilert verdi. 2013 yılı başı itibari ile başlayacak olan Gebze Kuzeydoğu-Dilovası Arıtma tesisinin Gebze'nin kuzey bölgeleri olan Mutlukent, Arapçeşme, Kirazpınar, Tavşanlı ve Pelitli köyleri evsel ve sanayi atıkları ile Dilovası'nın tamamının evsel atıklarının arıtılacağı arıtma tesisinin 20 milyon liraya mal olacağı açıklandı. Gebze arıtma tesisinde kullanılacak olan teknolojiniin burada da kullanacağını belirten yetkililer Dilderesine akan kirli ve zehirli atıkları temizleyeceklerini ve 2014 yılında Dilderesi'nin tamamen temizleneceğini söylediler. Temizlenen Dilderesi'n de artık balık tutulacağınıda belirttiler.

 

DİLOVALILARI SEVİNDİREN ÇED

 

Toplantıya katılan katılımcılardan CHP Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Halis Polat, DİKOP Üyesi Nizamettin Karadağ, Dilovası Belediyesi Çevre Müdürlüğü personeli Serkan Deli ise projeye karşı olmadıklarını ancak yer seçimi konusunda tereddütlerinin olduğunu belirterek arıtma tesisinden çıkabilecek kokuların Dilovası halkını rahatsız edebileceğini söylerken, İSU Projeler Müdürü Hüseyin Geldi ise kokuyla ilgili gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —