Tarih: 06.09.2012 15:02

Diliskelesi doğalgaz'a kavuşuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Dilovası Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısı önceki gün Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti. 12 Gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri oy birliği ile gündemden geçti. Diliskelesi mahallesinin doğalgaz sorunu da gündeme yer alırken Dilovası Belediyesi Meclisi PALGAZ yönetiminin Diliskelesine doğalgaz verebilmeleri için kuracakları istasyon için yer tahsisi oy birliği ile geçti. 

 

 

 

HASTANE YILSONU AÇILACAK

 

 

 

Eylül ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Yaman, yaklaşık 4 yıllık hizmetleri döneminde Dilovası'na 200 trilyonluk hizmet yapıldığını belirtirken, Dilovası'nın ilk hastanesi olacak olan Dilovası Hastanesi'nin yılsonuna yetiştirilmeye çalışıldığını ve Dilovalıların artık hastane hizmeti için Gebze'ye ya da başka bir yere gitmelerine gerek kalmayacağını belirtti. Yaman ayrıca Tavşancıl Sahili, Batı ve Doğu Kavşağı, Okulların yapımı ve son olarak Kültür Merkezi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

 

 

 

AKSAKLIK GİDERİLDİ TEMELİ BU AY ATILACAK

 

 

 

Yaman, 16.500 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Kocaeli'nin en büyük Kültür Merkezlerinden biri olacak olan Dilovası'nın ilk Kültür merkezi'nin geçtiğimiz ay temel atılması hesaplandığını ancak arazi üzerindeki kot farklarından dolayı aksaklıklar çıktığını ancak bu ay içersinde temelinin atılarak hızla inşaatına başlanacağını belirtti. Yaman son olarak TOKİ'nin yılsonu ya da 2013 yılı başlarında Dilovası'n da inşaat çalışmalarına başlayacağını da sözlerine ekledi. 

 

 

 

DİLİSKELESİ'NE DOĞALGAZ GELİYOR

 

 

 

Yaman'ın konuşmasının ardından gündem maddeleri meclise sunuldu. 12 Gündem Maddesinin görüşüldüğü mecliste Kentsel Dönüşüm alanlarının belirlenmesi bir sonraki meclise bırakılırken, diğer maddeler meclis üyelerinin oy birliği ile meclisten geçti. Mecliste Diliskelesi'ne Doğalgaz'ın verilmesi için PALGAZ tarafından istenen doğalgaz istasyonunun sağlanması için yer tahsisi yapıldı.

 

 

 

FİLİSTİN'DEN KARDEŞ ŞEHİR

 

 

Meclis gündemine eklenen son madde ile Dilovası Belediyesi ile Filistin'in Gazze şehrinde bulunan 80 bin nüfuslu Nusretiye Belediyesi ile kardeş şehir olması oy birliği ile kabul edildi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —