Tarih: 06.10.2015 15:57

DİKKAT! SABAHA KADAR YAĞACAK !

Facebook Twitter Linked-in

Marmara Bölgesinde 3 tane yağış bantı karşılaştı . Adalar yakası üzerinden Anadolu yakasına ilerleyen kuvvetli yağış Kocaeli’yi de etkisi altına aldı.

İstanbul radarından alınan son görüntüler ve yapılan değerlendirmelere göre, Anadolu Yakası, İstanbul Boğazı ile Adalar çevresinde sabah başlayan 3 saat süren ve  aralıklarla devam edecek olan sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlar Kocaeli’nde etkili oluyor.  Metooroloji müdürlüğünün açıklamalarında yağışların yer yer  kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kuvvetli yağış uyarısına neden olan hava kütlesinin Marmara Denizi üzerinde, Adalar ve güneyinde kaldığını belirten yetkililer, Bugün öğleden sonra Marmara'nın doğusunda; Kocaeli, Sakarya, Yalova , Bursa ve Bilecik'te görülecek yağışların kuvvetli olacağı (metrekareye 50 kg. yağış düşmesi bekleniyor) beklentisiyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Uzmanlar, 12 saat içinde metrekareye 21 ile 50 kg arasında yağış düşmeseni 'kuvvetli'; 50 ile 75 kg düşmesini 'çok kuvvetli'; 75 ile 100 kg arasında düşmesini 'şiddetli'; 100 kg'dan fazla ise 'aşırı yağış' olduğunu anımsatıyor.

YAĞIŞLAR NE KADAR DAHA SÜRECEK?

Kocaeli’ni de etkisi altına alan yağışın yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Yağışlı sistemin Çarşamba ve Perşembe günleri iç ve doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra; hafta sonu yurdu terk edeceğini tahmin ediyor.

sfbv.jpg

dh.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —