Tarih: 06.03.2020 15:17

Dik dur eğilme

Facebook Twitter Linked-in

Ortalama insan kafasının ağırlığı 5 kg kadardır. Kafamızı ,gözler tam karşıya bakacak şekilde tutarsak boyun omurlarının taşıması gereken ağırlık 5 kg dır dedi.

Ancak kafayı öne eğince boyun omurlarının taşıması gereken yük çok artmaktadır. Örneğin kafanızı 60 derece öne eğik tutarsanız boyun omurlarının taşıyacağı yük 25 kg’a çıkar, omurga erken eskir. Onun için günlük hayatta telefon, televizyon, bilgisayar kullanırken buynumuzu eğmememiz gerekltiğini  vurguladı.
Bel omurlarının ile leğen kemiğinin birleştiği yerde; sırt üstü yatarken oluşan basınç 25 kg kadardır ve ayağa kalktığınızda 100kg ’a çıkar. 

Dik bir şekilde otururken 140 kg’a çıkan bu basınç öne doğru eğildiğiniz de ise 185kg ’a çıkar omurga erken eskir. 
Onun için günlük hayatta telefon, televizyon, bilgisayar kullanırken DİK DUR! EĞİLME! Omurga günlük hayatta inanılması güç kuvvetlere direnmekte ve bu savaşın sonucu olarak zamanla özelliklerini kaybetmekte ve eskimektedir. Bu eskime sürecini mümkün olduğunca geciktirmek için omurgaya gereksiz kuvvet yüklememek gerekmektedir. 

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Ortopedi  ve Travmatoloji doktorlarından Doç.Dr.Emre Karadeniz Bu sebeple dik durmak ve kilo almamak omurgamız için sağlıklı olacaktır dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —