Tarih: 09.07.2012 14:20

Devlet ne yaparsa onu yapacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Özel, Uludere konusunda ise "Askeri mücadelenin içinde maalesef bunlar da var. Herkesin başına gelebiliyor. Herkes şartları da düşünsün. İster miydik? Hızla tetkik edilir, raporu yazılır, ilgili makamlara bilgi verilir. Bunlar yapıldı" diye konuştu.

Türk uçağının Suriye tarafından uluslararası sularda düşürüldüğünün altını çizen Özel, "Elimizde radar görüntüleri var, fotoğraflar net olarak doğruluyor. Uçağımız uluslararası sularda düşürüldü" dedi. Özel, "Bu konuda savaş çıkaracak halimiz yok" diyerek, bu konuda büyük devletler ne yaparsa onu yapacaklarını kaydetti. Zor bir dnemden geçildiğini ifade eden Özel, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Hassas bir dönem. Bak biz üçümüz (Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıklıoğlu ve 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman) 45 yıllık dostuz. Sınıf arkadaşıyız. Askeriz. Ömrümüz askerlikle geçti. İşimizi yapıyoruz. Herkes kendi işini yaparsa iyiye ulaşırız. Herhalde askerliği en iyi biz biliriz. Askerler bilir. Herkes de bizi anlasın. Milli menfaatler her şeyin üzerindedir. Suriye konusunda da böyle. Aykırı sesler görüyoruz, üzülüyoruz. Silahlı Kuvvetler'in açıklamalarına itibar edilmelidir. Biz siyasileri an be an bilgilendirdik. Bak bu ülke hepimizin. Önce ülkemiz gelir" dedi.

Özel, terörle mücadelede askerle polisin işbirliğiyle ilgili olarak da, "Terörle mücadele herkesin sorumluluğu. Emniyet Özel Harekat tam da bunun için kurulmuştu. Eskiden yine güzel işbirliği vardı. Bölücü örgüt liderinin ele geçirildiği günden 2004'e kadar bir boşluk oluştu. Maalesef. Biz şimdi yeniden ortak operasyon yapıyoruz. İyi sonuç alıyoruz. Terör nedir, terörle mücadele nedir? Terörün amacı nedir? Bölmektir. Bırakalım bölsünler mi? Buna izin verebilir miyiz? Terör bir sorundur, karar mercii sivil iktidardır. Talimatı onlar verir biz uygularız. Biz askeri mücadeleyi yürütürüz. Konunun bir boyutu budur. Burada, silahlı gruplar var olduğu sürece biz de mücadeleyi bırakamayız. Bırakabilir miyiz?'" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —