Tarih: 12.05.2012 09:56

Devlet arsaları geri istiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Arsaların bir kısmı devlet tarafından vatandaşlara ücretsiz verildi, bir kısmı ise belediye tarafından tüm resmi prosedürleri yerine getirerek satıldı. Tapu Müdürlüğü tarafından tapuları da verilen vatandaş, yaptığı evin belediyeden ruhsatını da aldı. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Maliyeden gelen tebligatla şaşkına dönen vatandaş, devlet tarafından üzerine ev yaptıkları arsaların istenmesinin şokunu yaşıyor.

 

Duyanları önce güldüren diğer taratanda düşündüren olay şöyle gelişti: Devlet, 60 yıl önce Bulgaristan'dan göç ederek Türkiye'ye gelen vatandaşların bir kısmını Erzin'e yerleştirdi. Yetkililer, ilçeye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde bulunan 359 dönümlük arazinin bir kısmını bu vatandaşlara ücretsiz verdi. Arsanın diğer bir kısmı ise 1956 yılında arazi kadastrodan geçtikten sonra belediye tasarrufuna girdi. 2003 yılında ise arsa, dönemin belediye yetkilileri tarafından tüm resmi prosedürleri yerine getirilerek vatandaşlara satıldı. Birçok vatandaş bu arsalardan satın alarak üzerine ev yaptı. Tapu Müdürlüğü tarafından tapuları da verilen vatandaş, belediyeden ruhsatını da aldı.

 

 

 

MUHTAR: VATANDAŞLAR, HERGÜN KAPIMI ÇALIYOR

 

 

 

Aradan yıllar geçtikten sonra Erzin Mal Müdürlüğü yetkilileri 359 dönümlük arazinin 'Mera' vasfını yitirmediği gerekçesiyle burada evi ve bahçesi bulunun 113 kişiye tebligat gönderdi. Maliye, mal sahiplerini tapuların iptali için mahkemeye verdi. Kendisine de arsasının tapu iptali için tebligat geldiğini söyleyen Mahalle Muhtarı Kadir Kürtül, ''Mal Müdürlüğü ben ve benim gibi onlarca insana (113 kişi ve 88 parsel) tapularımızın iptali için Erzin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tapu iptal davası açmıştır. Dava açma gerekçesi olarak bu arsaların evveliyatının mera olması ileri sürülmektedir. Mahalle muhtarı olduğum için vatandaşlar her gün kapımı çalıyorlar. Vatandaşlar çok tedirgin, yetkililerden bir an önce bu sıkıntımıza bir çare bulmasını istiyoruz.'' dedi.

 

Arsaların mera vasfını kaybetmesi dolayısıyla 1956 tarihinde Erzin Belediyesi adına tapulanmış ve 1985 yılında kesin imar planına tabi tutulmuş olduğunu kaydeden Mahalle Muhtarı Kürtül, ''Bu arsalar üzerine zamanla belediye lojmanları, sağlık ocağı, jandarma karakolu, spor tesisleri, orman dairesi ve lojmanları yapıldı. Bir kısmı da Bulgar göçmenlerine ücretsiz verildi. Kalan yerlerde gecekonducular tarafından talan edilmemesi için 1580 sayılı belediye kanunu ve 775 sayılı gecekondu hükümlerine dayanarak gecekondu önleme bölgesi olarak bırakıldı. Daha sonra bu arsalar belediye tarafından Erzin'de evi olmayan 64 dar gelirli vatandaşa satıldı. Şimdi ise maliye tekrar tapuların iptali için dava açtı. Ne yapacağımızı şaşırdık.'' diye konuştu.

 

"Bizler bu yerleri işgal edip gecekondu yapmadık." diyerek, Mal Müdürlüğü yetkililerine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Halil Uçak isimli vatandaş ise ev yaptığı arsayı Erzin Belediyesi'nden yasal yollardan satın aldığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —