Dev banka 2019 dolar tahminini açıkladı

Dev banka 2019 dolar tahminini açıkladı

Goldman Sachs, doların 2019'da ABD ekonomisindeki yavaşlama ile birlikte değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

 

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, 2019 yılı için dolartahminini açıkladı. Aralarında Zach Pandl'ın da bulunduğu Goldman Sachs analistleri, bugünü bilgilendirme notunda, doların 2019 yılında, ABD ekonomisindeki hızlı büyümenin dünyanın kalan kısmındaki ılımlı büyüme hızına yaklaşması ile birlikte düşmesini bekliyor.

Goldman analistleri, öte yandan, güçlü iç büyüme, Fed'in devam eden faiz artırımları, ABD dışı ekonomik aktivitede zayıflık ve riskli varlıklardaki çıkışı bir süre daha devam edebilecek olması ile birlikte, doların 2018 sonuna doğru ya da 2019'un başlarında biraz daha yükselebileceğinin gözardı edilemeyeceğini de belirtti.
 
Analistlere göre, küresel ekonomik ortama ilişkin bazı değişikliklerle birlikte birkaç olumsuz orta vadeli faktör, 2019'da dolar için yönün yukarıdan ziyade aşağı olduğunu işaret ediyor.
 
Goldman analistleri, euronun İtalya ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki bütçe anlaşmazlığının çözümü veya kontrol altına alınması durumunda değer kazanma potansiyeli olduğunu, İtalya sorunu çözülene kadar risklerin aşağı eğilim gösterdiğini kaydettiler.
 
Analistler, İngiltere'nin AB ortakları ile geçiş anlaşmasında statükoyu koruması halinde, sterlinde kayda değer bir yukarı potansiyel olduğunu düşünüyor.
 
Analistler, yende beklentilerin yukarı yönlü olduğunu ve gelecek yıl kademeli yükseliş beklediklerini belirtti. (Haber7)



Çekmeköy’de zincirleme kaza: 7 yaralı

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı

Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"

Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu

Kayseri’de esnaf boğazına şeker kaçan çocuğu heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Talas’ta zabıta ekiplerinden gıda denetimi

Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi

DMM’den "Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi" iddialarına yalanlama

Fatih’te güvenlik kulübesi alev alev yandı

Kayıp olarak aranan eski muhtar varilin içinde ölü bulundu

Euroleague: Fenerbahçe: 77 - Panathinaikos: 81

Diyarbakır’da özel okulda 8 yaşındaki çocuğun darbedildiği iddiası

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıklar için 10 milyon TL’lik güvence bedeli kararı

Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı

Bilecik’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu

Yenişehir’de sis etkili oldu, görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

2025 yılının en iyi futbolcusu Dembele seçildi

Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Büyükakın: İstişare eden yanılmaz

Çayırovalılar, bağlama kurslarından çok memnun

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.