Tarih: 16.09.2015 16:11

Derneklerin kimi desteklediği belli değil!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz gün gençlerin verdiği desteği paylaşmıştık. Şimdi ise Doğu illerinden gelen vatandaşların oluşturduğu derneklerden geldi. Kocaeli Bingöllüler Derneği, Kocaeli Ağrılılar Derneği, Kocaeli Elazığlılar Derneği, Kocaeli Gaziantep Dernekler Federasyonu, Marmara Gaziantepliler Derneği, Kocaeli Adıyamanlılar Derneği, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği, Kocaeli Çukurovalılar Derneği, Kocaeli Kültürlerarası Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Kiğı ve Yayladereliler Derneği, Gebze Muşlular Derneği, Darıca Batmanlılar Derneği, Derince Mardinliler Derneği, Dilovası Dernekler Federasyonu, Dilovası Bingöllüler Derneği, Dilovası Vanlılar Eğitim Derneği, Dilovası Erzurumlular Derneği, Dilovası Horasanlılar Derneği, Kartepe Anadolulular Derneği’nin de olduğu 41 Doğu ve Güneydoğulu dernek ve kanaat önderi, imzaladığı destek amaçlı bildiri metinlerini birer klasör halinde AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’na ve AK Parti Genel Merkezi’ne iletti.

O metinde ise şu ifadelere yer verildi; "Bizler Doğu illerinden gelen vatandaşların Kocaeli sınırlarında kurduğu sivil toplum kuruluşlarıyız. Bu şehir bize aş oldu, iş oldu, gelecek oldu. Bu şehrin insanları olarak birbirimiz esımsıkı sarıldık, gurbet hissini yaşamadık. Ret, inkar ve asimilasyon politikalarının ülkemizin üzerini kapladığı karanlık günlerde bile bir an olsun gariplik duygusuna kapılmadık. Çok şükür o günler geride kaldı. Öz yurdumuzda, hiçbir baskıya maruz kalmadan özümüzü yaşıyoruz. Her engeli aşan kardeşliğimizle geleceği birlikte kuruyoruz.Bize kollarını ardına kadar açan bu şehrin her bir ferdine ve kardeşliğimizin ebede kadar daim olmasının önünü açan büyüklerimize minnettarız, teşekkür ediyoruz. Millet ve memleket sevdasıyla yetiştirdiğimiz ana dili Kürtçe olan insanlarımız var.

Bir an olsun kardeşliğimizden şüpheye düşmeyen iyi yetişmiş, güzel insanlarımız var. Bizi, medeniyetimizi, memleketimizi gerçek manada onlar temsil ediyorlar.

Prof. Dr. Yılmaz Bingöl’ün gurur duyduğumuz o insanlar içinde özel bir yeri var. Emin, çalışkan, cesur olduğunu biliyoruz, şahidiz.

Bizi biri temsil edecekse, şüphesiz en iyi seçimlerden biri kendisidir. Ana dili Kürtçe olan hocamız, 1 Kasım 2015 seçimlerine AK Parti Kocaeli milletvekili olmak için başvurusunu yaptı. Kanaatimiz sorulacak olursa, kendisi bizleri hakkıyla temsil edecek, ayrılıkçılığın değil, kardeşliğin sesini yükseltecektir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —