Tarih: 04.07.2013 16:35

Dernekler tarihi hata yapıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Her iki oluşumun da bir çatı altında olmasını isteyenler, tarihi hatadan dönülmesini istediler.  

 

Dernekler birliğinin feshedilmesinin ardından bir araya gelen bazı il dernekleri, birliğin yeniden canlandırılmasını ve resmi bir oluşum olmasını istediler. Yapılan toplantılar sonrası Gebze Rizeliler Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Rençber’den geçiş sürecinde başkan olmasını istediler.  Rençber ise bu görevi kısa süreliğine yapmayı kabul etti ve tüm derneklerin bir çatı altında toplanma kararı aldığını söyledi. Ancak daha sonra başını Gebze Yozgatlılar Derneği Başkanı Erol Akalın’ın yaptığı Kocaeli Dernekler Federasyonu oluşumu ortaya atıldı. 

 

Önceki akşam Erol Akalın başkanlığında Erzurumlular derneğinde toplanan dernek başkanları birlik mesajı vererek Gebze Dernekler Birliği ile ortak çalışmalar yapacaklarını söylediler. Kurucu başkan Erol Akalın, burada yaptığı konuşmada birlik mesajı verdi ve Gebze’nin il olması için mücadele edilmesini istedi. Kimse ile kavga içerisinde olmayacaklarını ifade eden Akalın, oluşumun içerisinde 16 il derneği olduğunu, kendisinin de 3-5 ay sonra görevi bir başkasına devredebileceğini ifade etti. 

 

Dernekler Birliği oluşumu ise dün sabah Mustafa Rençber başkanlığında Dostlar Sofrasında kahvaltıda bir araya geldi. Çeşitli konuşmaların yaşandığı toplantıda birlik mesajı verildi ancak çift başlılığın sıkıntı olacağına dikkat çekildi. Toplantı sonrası ise toplu fotoğraf çektirilmek istenirken Yozgatlılar Dernek başkanı Erol Akalın, Erzurumlular Dernek Başkanı Zeki Gündüz ve Gümüşhaneliler Federasyon Başkanı Mikail Ozan fotoğrafta yer almak istemeyince toplu fotoğraf çekilemedi. 

 

“Dernekler tarihi bir hata içerisinde”

 

Aynı zamanda Gebze Alaettin Kurt Hizmet Derneği Başkanı da olan gazetemizin Yazıişleri Müdürü Mustafa Arslan, derneklerin tarihi bir hata içerisinde olduğuna dikkat çekti. Herkesin birlikten bahsetmesine rağmen çift başlılık olduğunu söyleyen Arslan, mutlaka tek çatı altında bir araya gelinmesini istedi. Yanlıştan dönülmesi içen hala daha zaman olduğunu söyleyen Arslan, “Bu yanlış bugün düzeltilmezse yarın daha büyük sıkıntılar ortaya çıkabilir. Gebze adına birlik olunmalı ve tüm dernekler bu birliklerin içerisinde yer almalı. Herkes Gebze’nin birliği için adım atıyorsa bir çatı altında buluşulmalı” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —