Tarih: 17.08.2012 09:40

Depremde hayatını kaybedenler anıldı!

Facebook Twitter Linked-in

 

17 Ağustos Depremi'nde hayatını kaybeden binlerce vatandaş depremin saati olan 03,02'de Kavaklı Deprem Anıtı'nda gözyaşları içinde anıldı. 

Depremin 13. yılında hayatını kaybeden binlerce kişi Gölcük'te yaptırılan deprem anıtı önünde anıldı. 03,02'de gerçekleşen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ellibeş, "Acılar ilk günkü tazeleğinde. Depreme hazırlıksız yakalandık. Faturusını canımızla ödedik. Acıların üzerinde aynı acıları yaşamamak adına bilinçle hareket ediyoruz" diye konuştu. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde deprem anıtı önüne çelenkler konuldu. Ardından da depremde halatını kaybedenler anısına denize karanfiller bırakıldı.

Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar gözyaşları içinde kaybettiklerini andı. Karanfiller atıldıktan sonra deniz kenarına giderek gözyaşlarına boğulan Mediha Gök 17 Ağustos Depreminde 12 yaşında olan kızı Arzu'yu kaybettiğini söyleyerek, "17 Ağustos benim için acı demek. Çiçekler gidiyor ama sanki kızım gidiyor. En son beni öpüp gitti. Giderken beni öpüp gitti" diye konuştu. Gözyaşları içinde uzun süre denize bakan acılı anne yakınları tarafından anıt önünden götürüldü.

Depremde 3 çocuğu ve karısını kaybeden Osman Özdemir ise depremin unutulmasının mümkün olmadığını. Elini deprem enkazında bıraktığını o tarihin kendisi için çok büyük bir yangın olduğunu söyledi. Osman Özdemir depremin ardından doğan oğluna sarılarak kaybettiği 3 çocuğu ve eşini andı.

Depremin 13. yıldönümünde anma etkinliklerine protokolün ve vatandaşların ilgisinin oldukça az olduğu görüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —