google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15183,79%0,28
  • DOLAR

    43,17% 0,04
  • EURO

    50,35% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6428,86% 1,04
  • Ç. ALTIN

    10358,14% 0,46

Depremde 56 kişinin öldüğü binayla ilgili 11 sanığa hapis cezası

Depremde 56 kişinin öldüğü binayla ilgili 11 sanığa hapis cezası

ASAYİŞ 14.01.2026 17:41:49 0
Depremde 56 kişinin öldüğü binayla ilgili 11 sanığa hapis cezası
Adana’da asrın felaketinde 56 kişinin hayatını kaybettiği Zeray Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili davada aralarında eski Seyhan Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 11 sanıktan 7’si 7 yıl 6 ay ila 22 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
Adana’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremde yıkılan Zeray Apartmanı’nın bir blokunda 56 kişi hayatını kaybetmiş, apartmanı inşa eden kooperatifin kurucularından Ali Ş. 16 Şubat 2023’te tutuklanmıştı. Fenni mesul inşaat mühendisi Mustafa Ç. hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştı. Binanın yıkılmasıyla ilgili dönemin Seyhan Belediyesi İmar Müdürleri Alim E., Fevzi Fikret Ü. ve Sevda Ö. ile eski belediye çalışanı inşaat mühendisi Hüseyin Ö., büro personeli Abdullah S., mimar Ayça K., elektrik mühendisi Halil Y., makine mühendisi Ali Can A., iskan komisyonu üyesi Mustafa Can E. hakkında açılan dava, ana dosyayla birleştirilmişti. Bugün Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık binayı inşa eden kooperatifin kurucularından ve ikinci başkanı Ali Ş., cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı. Tutuksuz sanıklar inşaat mühendisi Mustafa Ç. ve 8 eski kamu görevlisi ile avukatlar da mahkeme salonunda hazır bulundu. Tutuksuz sanık mimar Ayça K. ise duruşmaya katılmadı.

Tahliye ve beraat istedi
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, 11 sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulundu. Sanıklardan Ali Ş., savunmasında, müteahhit olmadığını belirterek, "Benim asıl mesleğim çiftçiliktir. Kooperatifin evrak işlerini takip ettim ve işlerin seyrinden kooperatif üyelerini bilgilendirdim. İnşaatın yapımı sırasında görevim işçilerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmekti. B blokun depremde yıkılmasının asıl sebebi sonradan yapılan müdahaleler ve yoğun tadilatlardır. Bazı katlarda oda, mutfak ve salon yerleri değiştirilmiştir. Kolonlar zarar görmüş ve binadan moloz taşınmıştır. Zemin katta kolon kesilmiş, zemini su basmıştır. Bina yönetimi bu usulsüz işlemlerin hiçbirine müdahale etmemiştir. Depremden bir gün sonra polis merkezine giderek telefonumu bildirdim. 35 aydır suçsuz yere tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.
1990-2001 yıllarında Seyhan Belediyesinde imar müdürü olarak görev yaptığını belirten Alim E. ise binaların yapı denetiminden kendi biriminin sorumlu olmadığını öne sürdü. Diğer sanıklar da binanın yıkılmasında kusurlarının olmadığını öne sürdü.

"11 sanığa hapis cezası, 4 sanığa beraat"
Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Ali Ş., Mustafa Ç., inşaat mühendisi Hüseyin Ö. ve mimar Ayça K.’yi 22 yıl 6’şar ay, dönemin Seyhan Belediyesi İmar Müdürleri Alim E., Fevzi Fikret Ü. ve Sevda Ö.’ye 7 yıl 6’şar ay hapse çarptırdı. Heyet, büro personeli Abdullah S., elektrik mühendisi Halil Y., makine mühendisi Ali Can A. ve iskan komisyonu üyesi Mustafa Can E.’nin ise beraatine karar verdi.
Hükümle birlikte Hüseyin Ö. ve Mustafa Ç. tutuklanmasına, duruşmaya gelmeyen Ayça K. hakkında "tutuklanmak üzere yakalama emri" çıkarılmasına, Alim E., Fevzi Fikret Ü. ve Sevda Ö. hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına, diğer sanıkların ise mevcut hallerinin devamına karar verildi.

Bursa’da palet fabrikasında yangın: Söndürme çalışmaları sürüyor

Mesut Çebi’ye Oslo’da üst düzey görev

Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Doğalgaz santralinde ilave ünitelerle üretim artacak

Tunceli’de eğitime 1 gün daha ara verildi

Taş ocağında uçuruma yuvarlanan kamyonun sürücüsü hayatını kaybetti

Mersin polisinden 117 milyon TL’lik tefecilik operasyonu: 12 şüpheli yakalandı

İnegöl’de kontrolden çıkan otomobil kaldırıma ve ağaca çarptı: 2 yaralı

Asansör kulesinden düşen güvercin meraklısı yaralandı

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü silahlı saldırıya ilişkin 4 tutuklama

İnegöl’de döner ustasından "kardan döner" ikramı

Muş’ta 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Edirne Emniyeti’nden suçlulara nefes kesen operasyon

Özcan Bizati: "Yenilmezlik serimizi devam ettirmek istiyoruz"

Sami Uğurlu: "En iyi Antalyaspor’u ortaya çıkaracağız"

Osmaniye’de servis minibüsü ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Ziraat Türkiye Kupası: İstanbulspor: 1 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı)

Çankırı’da korkutan baca yangını

Baba ve oğulu öldüren sanığa 62 yıl hapis cezası

Muş’ta uyuşturucuyla mücadelede farkındalık seferberliği

Nevşehir Bahçelievler Mahallesi’nde geçici trafik düzenlemesi

Özel bireyler müzik dolu gecede doyasıya eğlendi

Edirne’de iş yerlerinden hırsızlık yapan şahıs son işinde yakalandı

Araklı’da duyarlı davranış: Altın ve para dolu çanta sahibine teslim edildi

KBÜ INERS’26 Sempozyumu’nun düzenleyici kurumları arasında yer aldı

Rektör Kırışık’tan Miraç Kandili mesajı

KBÜ’de Bütünleşik Yüksek Lisans başvuruları başladı

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda yeni başkan Demir oldu

KBRN eğitimi sonrası arama kurtarma ekiplerinden saha tatbikatı

Van TSO heyeti Ticaret Bakanı ile görüştü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.