• BIST 100

    11234,06%2,06
  • DOLAR

    42,56% 0,09
  • EURO

    49,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5764,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9304,17% 0,25

Denizli’de 3 belediye 2 bin sokak hayvanı için 30 bin dönümlük yuva kuruyor

Denizli’de 3 belediye 2 bin sokak hayvanı için 30 bin dönümlük yuva kuruyor

POLİTİKA 3.12.2025 15:07:39 0
Denizli’de 3 belediye 2 bin sokak hayvanı için 30 bin dönümlük yuva kuruyor
Denizli’de sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik dev bir adım atıldı. Çardak Belediye Başkanı Ali Altıner, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek liderliğinde, üç ilçe belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak güç birliği yaptı ve sokak hayvanlarını korumak amacıyla bir ‘kardeşlik protokolü’ imzaladı.

Bölgedeki sokak hayvanı sayısının yaklaşık 9 bin 600 olduğu belirtilirken, üç belediye bu sorunun çözümü için el ele verdi. Proje kapsamında, hayvanların aç kalmaması ve güvenli bir yaşam sürmesi hedefleniyor.

20 milyon TL bütçeli dev tesis
Toplam 30 bin dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulacak olan tesis, 2 bin hayvan kapasiteli olacak şekilde planlandı. Doğal yaşam alanlarına yakın bir konseptle tasarlanacak olan koruma ve bakım alanının toplam maliyetinin 20 milyon TL olacağı ve bu bütçenin belediyeler tarafından tahsis edildi. Belediye yetkilileri, projenin sadece bir barınak değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının doğalarına uygun yaşayabileceği bir ‘koru alanı’ olacağını vurguladı. Bu ortak girişim, yerel yönetimlerin sokak hayvanları konusundaki sorumluluğuna dair Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

İmza töreninde açıklama yapan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, "İlçelerimizin sorunlarını hep birlikte çözmek için Bozkurt ve Çardak Belediye Başkanlarımız ile bir araya geldik. Belediyelerimizle birlikte Hem Türkiye’ye hem de ilimize örnek olacak 30 dönümün üzerindeki bir alanda tamamen modern bir tesis üzerinde hayvanların özgürce yaşayabildiği, beslene bileceği bir yer projesi hazırladık ve imzasını attık. Özellikle hayvanların acı çekerek ölmesi, sefalet içinde yaşaması hepimizi derinden üzüyordu. Hayvanseverlerimiz rahat olsun Honaz’da, Bozkurt’ta ve Çardak’ta sokak hayvanlarının canları güvende, sağlıkları güvende, beslenmeleri güvende artık. 20 milyonluk bir bütçe öngörüyoruz. Çevre ve Şehircilik ve İklim Bakanlığın İçişleri Bakanlığı’nın da bize getirdiği bilgiler 9 bin 600’e yakın sokak hayvanı olduğunu, bu popülasyonun gün geçtikçe azaldığını ama biz her şartta bu popülasyonun artışta olabileceğini düşünerek 2 bin hayvanlık bir alan oluşturduk. Ve biz Türkiye’nin sorunu olan, hatta dünyada da bu sorunla ilgili Türkiye’nin üç belediye olarak aslında bu bir anlamda kardeşlik protokolü de aynı zamanda" ifadelerini kullandı.

Muş’ta şüpheli çanta fünye ile patlatıldı

Bodrum’da trafik kazası kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara: "Esad rejimi Suriye tarihindeki karanlık bir sayfa"

Mardin’de STK’lardan ’şiddete karşı ortak vicdan’ çağrısı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Gaziantep FK: 1 (Maç devam ediyor)

Sergen Yalçın’dan tek değişiklik

TUSAŞ şehitleri anısına binlerce fidan toprakla buluştu

Hakkari’de heyelan

Zeytinburnu’nda park yeri tartışmasında kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı

Tunceli Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezinde Bütüncül Hizmet Sunuluyor

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Macaristan ile ticaret hedefimiz 10 milyar dolar"

Kırıkkale’de FETÖ hükümlüsü ihraç komiser yardımcısı yakalandı

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu’nu ziyaret etti

Babaeski’de üniversite öğrencilerinden köy okulunda anlamlı faaliyet

Aynı yolda 5 saat arayla iki kaza: 3 yaralı

Kırklareli’nde trafik kazası: 1 yaralı

Tanju Özcan umre yolculuğuna dualarla uğurlandı

Mohamed Salah, Liverpool’un Inter ile oynayacağı maç kadrosuna alınmadı

Beykoz’da tartışma kanlı bitti: 26 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Muş’ta dolandırıcılık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Vali Çalgan: ’Acil sağlık talebinde müdahaleyi kent merkezinde ortalama 5.7 dakikaya kadar indirdik’

Motosikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Girdiği evden altın ve para çalan kadın tutuklandı

Babaeski’de tatlı üretimi ve satışı yapan iş yerleri denetlendi

Kars’ta trafik kazası: 3 yaralı

Mardin’de sis tarihle buluştu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Ağrı’da güvenlik güçlerine 85 yeni araç teslim edildi

Otomobillerin hurdaya döndüğü kazada doktor öldü, 2 kişi de ağır yaralandı

Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin avlusuna gömülen 98 cenaze kimlik tespiti için çıkarıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.