Tarih: 04.03.2014 09:12

Denizatı 2013’te yine zirvede

Facebook Twitter Linked-in

Denizatı Petrokimya A.Ş’nin Genel Müdürü A.Şafak Akmil’in ülke dışında olduğu için katılamadığı törende firmanın ödülünü Mali Müşavir Mehmet Cinge aldı. İMMİB "2013 İhracatın Yıldızları” Ödül Töreni İMMİB Koordinatör Başkanı Tahsin Öztiryaki'nin açılış konuşmasıyla başlayan törende, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de birer konuşma yaptı.

 

168 ödül sahiplerini buldu

 

Türkiye çapında Genel Sekreterlikler bazında 40 milyar doları aşkın ihracatı ile en yüksek ihracatı gerçekleştiren İMMİB, 2013 yılının ihracat yıldızlarını 56 kategoride 168 ödül ile onurlandırdı. "İhracatın Yıldızları” ödüllerinin önemli bir misyonu ise ihracatlarını artırmaları için firmaları teşvik etmesi.İMMİB Koordinatör Başkanı Tahsin Öztiryaki yaptığı açılış konuşmasında, "İMMİB olarak 22 bin üyemiz var. Türkiye ihracatında en çok ihraç gerçekleştiren bin şirketin 456'sı İMMİB üyesi. Daha da önemlisi ülkemizin en büyük 10 ihracatçısının 8'i üyelerimiz arasında yer alıyor.” dedi.

 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise konuşmasında Türkiye'nin 2014 yılındaki iç büyümesinin sınırlı kalacağını ifade ederek, 2014 ve önümüzdeki süreçte ihracat odaklı büyümenin gerekliliğini vurguladı. Büyükekşi son olarak rekabetçi ve öngörülebilir kura ihtiyaç olduğunu, kurlardaki dalgalanmanın ise durulmaya başladığını belirtti.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci büyümenin üretim, istihdam, tüketimdeki artışla doğru orantılı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, "Serbest Ticaret Anlaşmaları ülkemiz ekonomisi ve ihracatı açısından büyük önem taşıyor. Avrupa Birliği ile Japonya arasında STA görüşmeleri devam ederken, Türkiye olarak Japonya ile AB'den önce STA imzalama kararı aldık. Görüşme turlarına 1 Haziran'da başlamaya karar verdik. İkinci olarak Malezya ile 15-17 Nisan'da STA imzalayacağız” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —