Tarih: 21.09.2012 12:57

Denetçilerden MARKA'ya tam not!

Facebook Twitter Linked-in

5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanununun Kalkınma Ajansları Denetim Yönetmeliği uyarınca, MARKA “Mali Yönetim Yeterliliği Denetimi” 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşti. Yeterlik Komisyonu tarafından oluşturulan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Mali Yönetim Yeterlik Raporu Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulundu.

 

 

 

Kalkınma Ajansları Denetim Yönetmeliği uyarınca, iç denetim, bağımsız dış denetim ve Sayıştay denetimi ile birlikte Kalkınma Ajanslarının denetim mekanizmalarından biri olan “Mali Yönetim Yeterlilik Denetimi” Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere Ankara’daki kurumlarda bulunan denetçilerden oluşturulan denetim ekibinin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda yaptığı incelemelerle tamamlandı.

 

 

 

Kurumsal ve organizasyonel yapı, işleyişin ve harcamaların mevzuata uygunluğu, iç kontrol ve risk yönetimi gibi konu başlıklarını kapsayan 200’ü aşkın kriteri içeren ve beş gün süren denetim neticesinde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, mali yönetim yeterlilik unvanı almaya hak kazanan Ajanslardan biri oldu. Alınan yeterlilik doğrultusunda MARKA faaliyetlerini sürdürebilecek ve merkezi bütçeden transfer payını almaya devam edebilecek.

 

 

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bolu Valisi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özçimen, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı kurulduğu günden itibaren bölgemizde kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirerek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayarak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda bölgemizde özverili çalışmalar yaparak bir çok alandaki projelere toplamda 36 Milyon 814 Bin TL bütçeli destek sağlanmıştır. Bu çalışmaları yaparken Ajansımız, Kalkınma Bakanlığımız ve diğer kurumlar tarafından denetlenerek şeffaflık ve hesap verilebilirlik açısından kendisini kanıtlamıştır. Ben Ajans çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —