Tarih: 13.08.2012 12:07

Demiryolu köprüsünde güvenlik çalışması!

Facebook Twitter Linked-in

Derince-Tütünçiftlik ve Körfez Yarımca sahilindeki yenileme çalışmasıyla bölgeye canlılık katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ilçe merkezinin ulaşımı kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilçe merkezinden sahile ulaşımı sağlamak için demiryolu üzerine köprü yapan Büyükşehir, köprüde güvenli ulaşım sağlamak için çalışmalar yapıyor. Sahil ve çevresinde yapılan çalışmalarla yeni bir imaja kavuşan sahil kıyı şeridine ulaşımı kolaylaştıracak yeni köprü üzerinde bariyer sistemi ve buzlanmayı önleyici kaldırım çalışması yapıldı. 

 

 

 

Dinlenme ve park alanı olarak hizmet verecek olan sahile ulaşım, tren yolu üzerine yapılan yeni köprüden sağlanacak. Tütünçiftlik minibüs durağının yanında başlatılan çalışmalar güvenli bariyer sistemi, köprünün korkulukları ve engelliler için takip çizgisi yapıldı. Kış ayları için buzlanmayı önleyici kaldırım parkeleri döşendi. Köprü yürüyüş yolu ve elektrik aydınlatmaları ile yol çizgileri yapılan 37 metre uzunluğundaki köprü, iki koldan sahile ulaşımı sağlamaya başladı. Köprü gidiş-gelişli olarak hizmet veriyor.

 

 

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ve 29 adet öngermeli özel beton kirişin kullanıldığı araç köprüsünde 78 adet de fore kazık çakıldı. Yayaların da kullandığı köprü elektrik direkleriyle aydınlatılıyor. Köprüden sahil şeridine geçildiğinde doğu batı yönünde uzanacak yan yollarla istenilen yöne ulaşılabilecek. Derince ve Körfez ilçelerini deniz ile buluşturan köprü, yeni yapılan sahile ulaşımı sağlayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —