• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Demirtaş ve Önder'e hapis cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 4 yıl 8 ay, Sırrı S. Önder ise 3 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı

ASAYİŞ 7.09.2018 15:28:00 0
Demirtaş ve Önder

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 4 yıl 8 ay, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e de aynı suçtan 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Selahattin Demirtaş, SEGBİS ile bağlanırken, tutuksuz sanık Sırrı Süreyya Önder salonda hazır bulundu.

HDP'li bazı milletvekilleri de duruşmayı izledi. Demirtaş ve avukatlarının usule ilişkin itirazları mahkeme heyeti tarafından reddedildi. 

Son savunmasıyla ilgili olarak söz verilen sanık Selahattin Demirtaş, sağlık sorunları nedeniyle ring aracına binemediğini, SEGBİS ile duruşma salonuna bağlanılmasının kendi tercihi olduğunu belirterek, "Usule ilişkin taleplerimiz yargılamanın en başından beri reddedildi. Bu taleplerimiz kabul olsaydı, yargılama çok önceden karara bağlanmış olacaktı. Bu mütalaaya karşı savunma yapmayı usule uygun bulmuyorum. Adil yargılama talep ediyoruz. Biz savunmadan kaçmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin tanınmış, en aktif siyasetçilerindenim. İki kez cumhurbaşkanı adayı oldum. Ben nerede ne konuşmuşsam noktasına kadar arkasındayım. Ben savunma yapmaya her zaman hazırdım." dedi.

Mütalaanın iki gün önce kendisine tebliğ edildiğini ifade eden Demirtaş, mahkemeden savunma hazırlamak için süre istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaanın 30 Nisan 2018'de verildiğini, celse tutanaklarının sanıklara tebliğ edildiğini, yazılı mütalaanın 4 Eylül 2018'de sanığa tebliğ edildiğinden bu talebin reddine karar verdi.

Bunun üzerine tekrar söz verilen Demirtaş, "Mütalaaya karşı savunma yapmayacağım, konuşacağım. Vicdandan adaletten uzak mütalaaya cevap vermeyeceğim. Siz nasıl kabul ederseniz? Heyetinize güvenim ve itimadım sıfır." diyerek, dava konusu konuşmasının çarpıtıldığı, yapmadığı konuşmanın dosyaya konulduğunu iddia etti.

Mehkeme başkanındandan Demirtaş'a uyarı

Mahkeme başkanı, kurumları itham edici söylemleri nedeniyle sanık Demirtaş'ı uyardı.

Demirtaş, o gün konuştuğu her şeyin arkasında olduğunu, hukukun üstünlüğüne inandığını belirtti.

Söz verilen tutuksuz sanık Sırrı Süreyya Önder de Demirtaş'ın söylediği her şeye katıldığını ifade ederek, "Sayın heyet, benim de size güvenim yok. Bu mahkemenin hiçbir aşamasında adil yargılama duygusu geçmedi. Mitingde konuşma sürem 3 dakikadır." diyerek konuşmasını kendi diz üstü bilgisayarından mahkeme heyetine izletti.

Sanık Önder, iddianamede belirtilen suç unsuru konuşmayı yapmadığını belirtti.

Son sözleri sorulan sanık Selahattin Demirtaş, "Kahrolsun faşizm, yaşasın barış ve emek." ifadelerini kullandı. 

Sanık Sırrı Süreyya Önder de son sözünde, "Yaşasın barış, yaşasın demokrasi." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Selahattin Demirtaş'ı, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 4 yıl 8 ay, sanık Sırrı Süreyya Önder'i de aynı suçtan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıkların duruşmalarda gözlemlenen olumsuz tutum ve davranışlarından dolayı cezalarında indirim uygulamadı. 

Kazından helallik istedi

Küllükte unutulan sigara yangına neden oldu

Görev yeri değişen hâkim ve savcıya veda yemeği

Erzincan’da kış ortasında sebze hasadı

Erzincan’da aracın motor bölmesine sıkışan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı

Sahte plakalı otomobil PTS kamerasına takıldı: Ön uyuşturucu testi pozitif çıkan ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı

Jandarma’dan yeni yıl öncesi kaçak alkol operasyonu: 2 gözaltı

Kartepe Belediyesi’nden Asfalt Hamlesi

978 fotoğraf sanatçısından 3 bin 548 eser

GÜDEF 6. Olağan Kongresinde Başkan Selami Kolcu Güven Tazeledi

Türkiye’nin İlk Lindberg Shop Mağazası Bağdat Caddesi’nde Açıldı

Karaman’da otomobiller çarpıştı: 5 yaralı

Çorum’da park halindeki otomobil kurşunlandı

Mandalina ihracatı 615 milyon dolarla rekor kırdı

Mahallelere onlar “Göz Kulak” oluyor

Mezra Ziraat 2025 Yılında 22 Bin 500 Dekara Ulaştı

OYAK'tan uluslararası bir yatırım daha: SOMTURK

İSU, GÖLCÜK VE İZMİT’TE ALTYAPIYI GÜÇLENDİRİYOR

Derince’de iki TBM kuruluma hazırlanıyor

GTÜ, Enerji Verimliliği Odaklı İki Patenti Sanayiye Aktardı

Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi

Ordu’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü kovalama sonucu yakalandı

Malatya’da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Bozüyük’te otomobil, park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Kocaeli’de silahlı saldırı: 1’i futbolcu 3 yaralı

FIBA Şampiyonlar Ligi: Mersin Spor: 84 - Filou Oostende: 76

Elazığ’da silahlı kavga: 1 yaralı

Türkan Şoray, ‘İyilik Korosu’ ile Mersin’de sanatseverlerle buluştu

Evinde silahla vurulmuş halde bulunan orman muhafaza memuru öldü

Romanya’da yargı reformu talebiyle protestolar devam ediyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.