Tarih: 13.02.2016 15:48

Davutoğlu'nun Erzincan konuşması

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan İl Danışma Meclisi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

ECDADIMIZI YAD EDİYORUZ
"Bugün iki önemli gerekçe ile Erzincan'dayız. İlk olarak doğu ve güneydoğu illerine ziyaret gerçekleştirme kararı almıştık. Erzincan yüzden 57 oy oranı ile bir teşekkürü ziyadesiyle hak etti.

Bugün Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü. Erzincanlı dirençli, güçlü, merttir. Bütün bir milli mücadele boyunca şehit olan, yaralanan fedakar ecdadımızı da yad ediyoruz. Birçok cesaret üzerine bu ülke hürriyetine kavuştu. Her imtihandan Allah'ın yardımıyla yüzünün akıyla çıkmıştır. Hiç kimse bizi zelil kılmadı. Bu millet değerlerine karşı ne zaman hareket görse aynı tutumu göstermiştir.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
100 yıl önce planlarını başaramayanlar, bu son kaleyi düşmana hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz. Doğu ve güneydoğu bölgelerimizdeki bazı şehirlerimizde yürütülen kapsamlı operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor. Her canı hedef alan bu caniler asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Allah'a şükür gün gün hayırlı neticiler alıyoruz. Operasyonu bitirdiğimiz, bitirmek üzere olduğumuz yerler var.

ÇUKURLARI KAPATIP GÜLİSTAN YAPACAĞIZ
Terör örgütünün şehirlerimizi yaşanmaz hale getirdiği çukurları, barikatları tek tek yıkıyoruz. Biz bu çukurları kapatıp, gülistan yapacağız diyoruz. Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek çukur, barikat, mayın kalmadı. Cizre sokakları emniyete, huzura kavuşmuştur.

Etrafta kriz olduğunda herkes etnik ve mezhep ayrımı görmeden yönünü Türkiye'ye dönüyor. Burada huzur bulacaklarını biliyorlar. Burada bağrını açan kardeşleri olduklarını biliyorlar.

Birlik, Demokrasi ve Huzur Planımızı açıkladık. Bölgede hayatı normalleştirip, terörün izini sileceğiz. Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Halkımıza bu terör örgütünün çağrılarına kulak asmadıkları için teşekkür ediyoruz. Baskılara, zulme uğrayan insanları huzura ulaştıracağız. Teröre karşı mücadelenin yol ve yöntemlerini gösteriyoruz. AK Parti bu alanlarda ülkeyi çok daha iyi noktalara taşımış bir siyasi harekettir. Kimse bu konuda bize hesap soramaz. Bizim tek derdimiz milletin huzuru, güveni ve geleceğidir. 78 milyon vatandaşımıza bakışımız birdir.

Siyasi odaklarının üzerindeki vesayetleri bir bir temizleyerek bu günlere geldik. Sizden aldığımız emaneti kimseyle paylaşmadık, paylaşmayacağız. Üzerimize eski 28 Şubat kalıntısı yaklaşımlarla geldiler. Paralel çetelerle geldiler, onları da saf dışı edeceğiz. Yetmedi üzerine terör çeteleriyle geliyorlar. Bu terör çetelerinin haddini bildirmek boynumuzun borcudur.

GAZETELERE SALDIRILAR
Yalan haberler üretiyorlar. Özellikle sosyal medya üzerinde Cizre'de diye gösterdikleri görüntüler yıllar öncesinde başka ülkelerde çekilmiş görüntüler. Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine saldırılar düzenleniyor. Bu gazeteleri hedef gösterip ellerinde salladığını unutmuyoruz. Bu eş başkan açıkça hedef göstermiş ve gazeteyi yere fırlatmıştı. Bugün miting meydanlarında hedef gösterdiği bu gazetelere saldırıdan herhangi bir sorumluluk üstlenmiyor. Hamdolsun herhangi bir yaralanma olmadı.

ANA MUHALEFETE YAKIŞIYOR DA..
Hatırlarsanız Merkel ile yaptığımız basın toplantısında Almanca konuşarak şov yapmaya kalkan gazeteciye o gün cevap vermiştim. Türkiye demokratik hukuk kurallarını en iyi şekilde sürdürecek terörle mücadeleye de devam edecek. Biz HDP'nin bu tavrına alıştık ancak, CHP'de de böyle hareketler oluyor. İki vekil yurt dışında uzun uzun PYD'nin terör örgütü olmadığını söylüyor. PYD kendi hayatını korumaya çalışan bir örgüttür. Demek istiyor ki DEAŞ saldırıyor, PYD toprağını koruyor. Hadi HDP'ye yakışır da ana muhalefete bu laf yakışır mı?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —