Tarih: 26.07.2016 12:29

Davutoğlu'nu, Gülen'e götüren isim de görevden alındı

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanlığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişim sonrası iki büyükelçiyi görevden aldı. Görevden alınan büyükelçilerin Tuncay Babalı ve Gürcan Balık olduğu öğrenildi.

GÜL VE DAVUTOĞLU'NUN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

Gürcan Balık'ın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığını yaptığı öğrenildi.

GÜLEN GÖRÜŞMESİNDE KİLİT ROL OYNAMIŞTI

2013'ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışman olan Balık, daha önce uzun süre Davutoğlu'nun yanındaydı. Balık'ın, Davutoğlu'nun Dışişleri bakanı olduğu dönemde, 2013 yılında Davutoğlu ile Fetullah Gülen'in görüşmesinde kilit rol oynadığı iddia ediliyordu. Davutoğlu'nu Gülen'e götüren Balık, öncesinde Gül'e haber vermemişti. İlk bilgiyi bir hafta sonra iletmişti. Gül, hem gidişe hem geç haber verilmesine çok kızmıştı.

GÜL'E DANIŞMAN OLMUŞTU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yakın çalışma ekibinde görev yapan ve bakanlığın en genç büyükelçilerinden biri olan Gürcan Balık, Davutoğlu ricasıyla 2013 Ağustos'unda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı olmuştu.

DİĞERİ ESKİ KANADA BÜYÜKELÇİSİ

Tuncay Babalı ise uzun süre Bakanlık İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapmış ardından da Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi olduğu belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU İLK SİNYALİ VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlıkta FETÖ operasyonu konusundaki ilk sinyali, hafta sonunda Konya'da yaptığı konuşmada vermişti.

Örgütün, Dışişleri'nin meslek memuru ve idari memur almak için yaptığı geleneksel sınavları son dönemde değiştirdiğini, böylece FETÖ üyelerinin memuriyete alınmasının önünün açıldığını söylemişti.

Çavuşoğlu, bu işlemlerin o dönemde Bakanlık'ta personel dairesinde görev yapanlar tarafından gerçekleştirildiğine de dikkat çekmişti.

Çavuşoğlu'nun bu açıklamasının ardından Bakanlık'ın eski insan kaynakları genel müdür yardımcısı Tuncay Babalı'nın görevden alınması dikkat çekti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —