Tarih: 24.10.2015 00:28

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a Cevap: Şımarık Şımarık Dolaşmasın

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te Demirtaş'ın "Rakip olarak kendisini meydanlarda görmekten memnunuz. Bizim için kolay lokma oluyor." sözlerine cevap vererek, "Şımarık şımarık dolaşmasın, gitsin başka mahallede oynasın." dedi.

"GİTSİN BAŞKA YERDE OYNASIN"

Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın kendisine söylediği "kolay lokma" sözlerine canlı yayında cevap verdi: "Onun için o yüzde 13 alır, biz yüzde 41 alırız. Şımarık şımarık dolaşıyor. Demirtaş sohbet sınavından bile geçemez. Ben onu biliyorum, onun arkasından senaryo yazanları biliyorum. Gitsin başka mahallede oynasın. Kim kimin kolay lokması."

"TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Bu sefer tek başımıza iktidar olacağımızı düşünüyorum. Sayın Bahçeli partisinin bölünme ihtimallerinden kaçıyor. Bahçeli bizim çıkaracağımız milletvekilleri üzerinden 5. parti hesabı yapıyor.5'inci parti çıkarsa MHP'nin içinden çıkar. Böyle bir şey olamaz. Herkes parti kurar, 5'inci değil 55'inciyide kurar. Ama AK Parti içinden böyle bir spekülasyona müsaade etmeyiz. 3'ncü seçim de olmaz. Dediğim gibi tek başımıza iktidar olacağımızı düşünüyorum.

"BEN HADDİMİ BİLİRİM"

Tarihi nehre benzetirsek biz içinde akıyoruz. 21.yüzyılın yükselen ülkesi Türkiye olacak. Türk halkı 2001'in borç dilenen ülkesiyle mi karşı karşıya yoksa G20 dönem başkanı olan bir ülkeyle mi? Geldiğimizde 15 yıl içinde bu tez kendini ispat etti. Ben haddimi bilirim, tarihi ben şekillendirmiyorum. Önemli olan tarihin akışını doğru anlamak.

"DEAŞ DÜŞMANIMIZDIR"

Eleştirilere kızmıyorum, soğukkanlı karşılıyorum. Ben "yaramaz çocuklar" demedim aynı şeyi söylüyorum DEAŞ kötü bir ortamı kullandı. Aynı şeyi PKK için söylüyorum. PKK ne kadar nankör, hain ise DEAŞ da öyledir. Bir birimizin ne dediğini anlamaya çalışmazsak siyaset yapamayız. Yüzlerce kez söyledim, tekrar söylüyorum, kulakları duymuyor ama: DEAŞ Türkiye için tehdittir, İslam için tehdittir, bizim düşmanımızdır. Benden böyle bir şey çıkar mı? İnsanı isyan ettirecekler.

"FUAT AVNİ DENİLEN ŞEY..."

Terör örgütleri hayatın normal seyrini değiştirmeye çalışırlar. Şanlıurfa'da bir miting yaptık.Paralell yapıya ait olduğu bilinen Fuat Avni denilen şey "mitingde bomba patlayacak" dedi. Kayseri mitingi için de söyledi aynı hesap. PKK, DEAŞ, Paralel yapı tedirginlik doğurmak istiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —