Tarih: 09.01.2021 14:46

Davutoğlu,Erdoğan zorunda kalacak !

Facebook Twitter Linked-in

Cumhur İttifakı’nın dağılacağını güçlü şekilde dile getiren Davutoğlu’nun sözleri tartışılmaya devam ediyor. Davutoğlu ayrıca Erdoğan’ın erken seçime gitmek zorunda kalacağını da söyledi.

“Ülkenin 2,5 yıl daha aynı zihniyetle yönetilmesi doğru değil” diyen Davutoğlu, “Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Biz hangi dönemde, ne zaman seçim olursa hazırız” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “2,5 yıllık iktidar performansına baktığımda, Cumhur İttifakı’nın içindeki kırılganlığa baktığımda, bu şekilde ülkenin 5 yılı doldurması, psikolojik olarak, ekonomik olarak, siyasi olarak çok zordur” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ayrıca “Seçim yaklaştıkça Cumhur ittifakı da dağılacaktır göreceksiniz. Geçmişte cepheler vardı onlar devam etti mi? Kim yasaklara karşı mücadele ederse, onunla beraber olurum.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, “2021 yılında seçim olma ihtimali yüksektir”

Ekonomide takip edilen politika bu şekilde sürerse gelecek aylarda ekonomik daralmanın çok daha fazla olacağını ileri süren Davutoğlu, “2021 yılında seçim olma ihtimali yüksektir” değerlendirmesinde bulundu. Seçimde en güçlü partilerden birisinin Gelecek Partisi olacağını iddia eden Davutoğlu, “Dip dalga ‘Gelecek Partisi’ diyor. Ondan eminiz. Olacak seçime de hazırız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın gücü arttıkça özgürlüğü artmıyor, azalabilir

Sayın Cumhurbaşkanı’nın gücü arttıkça özgürlüğü artmıyor, azalabilir. Cumhurbaşkanı’nın mutlak yetki sahibi olduğu aşikar. Yetkisini kullanırken uyguladığı yöntemleri görünce bazı kısıtlamalar altında olduğunu anlıyoruz. Benim tanıdığım Erdoğan kendisine “aptal olma” dendiğinde ertesi günü beklemez o gün “Eyyy “ diye tepkisi gösterirdi. Günler sonra “Mektubu Trump’a taktim ettim” demezdi. Ben de sizin gibi soruyorum, nasıl bir faktör varken herkese “Eyy” diyen Cumhurbaşkanı Trump’a karşı susmayı tercih etmiştir. Kendisinden zayıf aktörler karşısında gürleyen ama güçlüler karşısında susan bir cumhurbaşkanı görüntüsü var. O zaman şunu sormak zorundayız, “Ne var ki susmak zorunda kalıyorsunuz?”

Altındaki halı çekildiğinde seçime gitmek zorunda kalabilir

Bazen seçim gelir kendisini dayatır. 2001’de olduğu gibi hatta 2018’de olduğu gibi. 2018’de seçim kararını sayın Erdoğan mı verdi? Ben kendisiyle görüşmüştüm ama sayın Bahçeli seçim kartını açtı ve ülkeyi seçime götürdü. Bu 2.5 yıllık iktidar performansına baktığımda, bu şekilde ülkenin 5 yılı doldurması, siyasi ve psikolojik olarak çok zor. Koalisyon ortakları tarafından, bu Perinçek de olabilir. Altındaki halı çekildiğinde seçime gitmek zorunda kalabilir Erdoğan. Şu andaki ekonomik tabloya baktığımızda, geçtiğimiz dönemdeki ekonomi muslukları açılamayacağına göre, 2021’in ikinci yarısında seçim olması daha muhtemeldir. Türkiye genelinde iktidarlar yazı arkasına alıp seçime girmeyi isterler. Alandan aldığımız bilgilere göre, seçimin en güçlü partisi Gelecek Partisi’dir. Gelen dip dalgayı görüyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —