Tarih: 21.04.2016 08:50

DAVUTOĞLU ŞEHİT CENAZELERİ İÇİN YENİ DÜZENLEME GETİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, geçtiğimiz günlerde Edirne'de yaptığı açıklamada, şehit aile ve yakınlarından son günlerde şehit cenazelerinde Cenaze Marşı'nın çalınmaması, şehitlerin tekbirlerle uğurlanması yönünde talepler geldiğini belirtmiş, cenazelerde çalınan marşın Türk kültüründe yeri olmadığını ifade etmişti. Görmez'in bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

DAVUTOĞLU: BENİM DE İÇİMDE YARA

Strasbourg ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuya parmak bastı. "Benim de içimde yara" diyen Davutoğlu, "Bu konuda çalışma yapılması talimatını verdim" dedi.

İşte o soru ve Davutoğlu'nun yanıtı:

* Özellikle şehit cenazelerinde "Cenaze Marşı yerine Itri'nin Tekbir'i kullanılsın" tartışması başladı. Bu konuda bir çalışma var mı?

"Diyanet İşleri Başkanı'mız ile bunu konuştuk, bizim de zihnimizde yara olan bir husustur. Başbakanlık Müsteşarı'mız Kemal Bey'e bu konuda çalışma yapması talimatını verdim, ilgili kurumlarla istişare edilecek. Bu merasimlerin milletimizin duygularına ve inanç dünyasına hitap eder tarza getirilmesi için bir çalışma yapılacak."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —