Tarih: 29.11.2015 11:14

Davutoğlu: Ölen Rus Pilotun Cenazesi Bizde

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Sınır ihlali sebebiyle düşürülen Rus uçağının ölen pilotunun cenazesinin Türkiye'ye teslim edildiğini dile getiren Davutoğlu, cenazenin Rusya'ya teslim edileceğini söyledi.

"KENDİ DİNİ GELENEĞİ ÇERÇEVESİNDE CENAZE TÖRENİ YAPILACAK"

Mülteci krizinin ele alınacağı AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Rus pilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. Hatay'da bulunan Ortodoks din adamları tarafından da kendi dini geleneği çerçevesinde cenaze töreni yapıldı. Biraz sonra silahlı kuvvetlerden bir temsilcimiz ile Rus askeri ataşe Rus askeri temsilci de Hatay'a hareket edecek ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek." dedi.

"HUKUK AÇISINDAN DA DOSTLUK AÇISINDAN DA DOĞRU DEĞİL"

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili bir soruya ise, "Hem uluslararası hukuk açısından gayrimeşrudur hem de Türkiye-Rusya arasındaki dostluk açısından doğru değildir" diye yanıt verdi.

Davutoğlu ayrıca, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşeceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —