Tarih: 11.08.2015 11:22

Davutoğlu AK Parti’nin lideri olursa koalisyon olur!

Facebook Twitter Linked-in

Bir yerel televizyona konuk olan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 7 Haziran seçim sonrası koalisyon görüşmelerine ve artan terör eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, 7 Haziran’da vatandaşın AK Parti iktidarına dur dediğini ve mesajının açık olduğunu belirtmesine rağmen seçim akşamı ekranlara çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ülkeyi yönetmeye talip bir parti lideri gibi olmadığını ve çözümsüzlüğe sebep olarak sorumluktan kaçan bir anlayışla davrandığını belirtti. MHP’nin seçimler sonrasında hiçbir alternatife yaklaşmadığını söyleyen Akar, "Ben yokum demek millet iradesini tanımamaktır, eğer ülke yönetiminde ben yokum diyorsanız seçimlere girmenizin de anlamı yok" dedi.

CHP OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun devlet adamı duruşu sergilediğinin altını çizen Akar, "CHP ve AK Parti’nin her ne kadar zıt ve tabanlarının başlangıçta olası bir koalisyona olumsuz bakmasına rağmen bizler taşın altına elimizi koyarak ülkeyi hükümetsiz bırakmamak ve çözüm üretmek için gereken sorumluluğu gösterdik ancak her ne kadar Davutoğlu koalisyona olumlu baksa da Erdoğan faktörü devreye giriyor ve erken seçime zemin içinde ülkeyi kaosa sürüklüyor” dedi.

CHP olarak seçimlerde vaat edilen emeklilere bayramlarda ikramiye ve asgari ücretin 1500 TL olması konusunda kesinlikle geri adım atılmayacağını belirten Akar, "AK Parti ile koalisyon kurulursa bu vaatlerimizin de olacağı bilinmelidir" dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —