Davutoğlu: 16 Temmuz sabahı aydınlık Türkiye'ye uyandık

Davutoğlu: 16 Temmuz sabahı aydınlık Türkiye

Eski Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu Beyşehir İlçesi’nde ‘Demokrasi Şöleni’ne katıldı.

‘BU GÜNLER, OMUZ OMUZA VERME GÜNLERİ’

Burada halka hitap eden Davutoğlu, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine değindi. Hain darbe girişimi sırasında Konya ve Beyşehir’in yumruk gibi ayakta durduğunu ifade eden Davutoğlu, "O günden beri demokrasi nöbetlerinde Konyamızın öncü rolünü hep takip ediyorum. Beyşehir’de demokrasi nöbetlerinin en canlı en diri ahenkli iddialı olduğu yerlerden biriydi. Bu günler omuz omuza verme günleri" dedi.

'16 TEMMUZ SABAHI AYDINLIK TÜRKİYE’YE UYANDIK'

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile halkın sokaklara çıktığını anlatan Davutoğlu, "16 Temmuz sabahı aydınlık bir Türkiye’ye uyandık. O karanlık yüzlü çetelerin, o karanlık zihinli insanların, karanlık yüzlü, karanlık yürekli FETÖ denilen Pensilvanya’da oturanların haddini bildiren bir millet ayağa kalktı. Yıllarca bu milletin imanını, bu milletin hayır hasenat duygusunu sömüren bu hainler, o gece de bu milletin kaderini kötü yönde şekillendirmek istediler ama başaramadılar. Çünkü o gece, o işaretle birlikte bütün meydan ve şehirler aziz milletimizin güçlü iradesini gördü. Milletimiz bu sokaklar, bu mahalleler, bu ilçeler, bu şehirler bu ülke bizim dedi" diye konuştu.

'ŞEHİTLERİMİZİN EVİNDE KARAMSARLIK HAVASI YOK'
15 Temmuz gecesi Çanakkale Savaşı’nın bütün hissiyatının yaşandığını vurgulayan Davutoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Bedeli ağır oldu. 240 şehit verdik. Binlerce yaralı kardeşimiz oldu. Ama o günden bugüne şehit evlerini ziyaret ediyorum. İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da şehit evlerini ziyarete gittik. Tek bir şehidimizin evinde, bir karamsarlık havası yoktu. Yakınlarında bir pişmanlık edası, ‘Neden benim oğlum, kardeşim şehit düştü’ diye bir yakınma yoktu. Hepsi vakurdu. Hepsinin başı dikti. Hepsi Allah’a hamd ediyordu ki; bu milletin geleceğini aydınlatan şehitler o evlerden çıkmıştı."



ING, IDC Türkiye’den birincilik ödülünü aldı

Germencik’te öğrenciler matematiğin doğa ile uyumunu inceleyecek

Op. Dr. Barış Özcan: "Hemoroid birçok ciddi hastalıkla karışabiliyor"

Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

Samsun’da uyuşturucudan 12 buçuk yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı

Amasya’da genç avukat duruşmaya giderken kazada hayatını kaybetti

Sadıkoğlu: "KDV oranı yüzde 1’e düşürülmeli"

Şanlıurfa’da 2 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirildi

Başkan Dere: "Yılbaşı alışverişlerimizi yerel esnafımızdan yapalım"

Kars’ta Kasım ayında 595 konut satıldı

Patnos’ta etkili olan yoğun sis günlük hayatı olumsuz etkiledi

Kars’ta araç sayısı rekora koşuyor

Depremin simgesi Ebrar Sitesi’nin adı Anka Toplu Konutları oldu

Bilgili öğrencilerle kariyer söyleşisinde bir araya geldi

690 yıllık Sungurbey Camii aslına uygun olarak restore ediliyor

Çocukluk hayali pilotluktu, 60 yıldır 300’e yakın uçak maketi topladı

Selimiye Camii, sis ve güneşin ilk ışıklarıyla kartpostallık görüntü sundu

KMPAL’dan üst üste 3. Samsun şampiyonluğu

Akbank, CDP’de üç alanda ‘A’ notuyla dünyadaki sürdürülebilirlik liderleri arasında

Mardin Büyükşehir Belediyesinden 65 yaş üstü bireyler için "Sağlıklı Yaşam Çay Saati" etkinliği

Samsun’da silahlı saldırı: 2 yaralı, 1 gözaltı

Şüphe üzerine durdurulan otomobilde Kalaşnikov ele geçirildi

Bebeğin yuttuğu mıknatıslar bağırsak delinmesine neden oldu

Efeler’de umuma açık işyerleri denetlendi: 5 işletmeye işlem yapıldı

Kepez’in personeli, iş güvenliği ile güvenli ellerde

Yeniden yeşil Bursa için 15 bin nefes

Samanlıkta çıkan yangın bitişikteki ağıla sıçramadan söndürüldü

Diyarbakır’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

BTÜ’de yapay zekâ sempozyumu: "Gelişen yapay zekâ değil insan zekâsıdır"

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.