Tarih: 16.07.2013 12:36

Darıcalı Merve’nin büyük başarısı!

Facebook Twitter Linked-in

Başarısı ile göz dolduran Yılmaz, aynı yıl içinde hafızlık sınavını da başarıyla geçti.Müftülük, başarılı öğrenciyi umre ile ödüllendirdi.Hafızasının güçlü olduğunu fark eden hocaları, hafızlık yapabileceğini belirtmeleri üzerine Merve Yılmaz çalışmalarına hız verdi. Hocası Hatice Keşvelioğlu'nun yardımıyla çalışmalarına başlayan Yılmaz, 4 ay içinde hafızlığını tamamladı.

 

Akminare Kız Kur’an Kursu hocası Hatice Keşvelioğlu, Merve Yılmaz'ın kısa sürede hafızlığı tamamlamasındaki en büyük etkenin azmi ve çalışkanlığı olduğunu söyledi.

Keşvelioğlu, Yılmaz'ın başarısını şöyle anlattı: "Merve'nin ezber kabiliyeti, yeterli çalışma ve tekrarlı ezber metodu ile birleşince ortaya güzel bir sonuç çıktı. Günde 3 ham sayfa ile başlayan çalışması daha sonraları artarak devam etti. Bunu artırmasındaki en büyük etken verdiği dersleri günlük, haftalık, 15 günlük tekrarlar halinde verirken, cüzleri son sahifelerinden de çalışarak önceden ezbere hazırlık yapması oldu. Yani 3 ham sayfa ile giderken tekrarların yanında gelecek derslere de hazırlık yaparak gelecek derslerin sayfalarını da ezberlemiş oldu. Böylece ham sayfalarını artırarak çalışmış oldu ve bu çalışma metodu ile 4 ayda hıfzını tamamladı."

 

Darıca'da bulunan Akminare Kız Kur’an Kursu'nda Merve Yılmaz'ın yanı sıra 13 kız öğrencinin daha hafızlık eğitimi aldığını belirten Hatice Keşvelioğlu, Merve gibi başarılı öğrencilerin artarak devam etmesini istediklerini söyledi. Keşvelioğlu, "Hafızlık şerefine nail olmak, aylarca çalışarak bu güzel lütfu elde etmek çok güzel. Bizler de Merve kardeşimizi tebrik ediyor ve bu gibi kardeşlerimizin sayısının artmasının temenni ediyoruz." dedi.

 

Kendisinin bu kadar kısa sürede hafızlık eğitimini tamamlamayı düşünmediğini belirten Merve Yılmaz ise şöyle konuştu: "Yapabilirmişim, ama bunun farkında değilmişim. Çok şükür hocalarımın yardımıyla eğitimimi başarıyla tamamladım."Merve Yılmaz'ın Darıca ve Gebze bölgesinde bir ilki başardığını söyleyen Darıca İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, “Kızımız bölgemizde 4 ay gibi kısa sürede hafızlığını tamamlayarak bir ilki gerçekleştirdi. 2 yıllık hafızlık süresini 4 ayda bitirmesi büyük bir başarıdır. Hem kendisini hem de hocasını tebrik ediyorum. Merve kızımız gibi hafız olmak isteyen kardeşlerimizi kurslarımıza bekliyoruz." şeklinde konuştu. Müftü Pehlivan, Merve Yılmaz'ı bu başarısından dolayı umre ile ödüllendirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —