Tarih: 04.12.2019 19:21

Darıcalı İYİ Partili kadınlar,Mecliste

Facebook Twitter Linked-in

Darıca İYİ Parti İlçe Başkanı Özer Yıldız'ın yolcu ettiği kadınlar, Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mukadder Sudan Korkmaz'ın öncülüğünde meclise çıkartma yaptı.

Darıca da dahil olmak üzere Kocaeli'nin tüm ilçelerinden 20 otobüsle yola çıkan 1000 kadın, TBMM'De ilk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in misafiri oldu.

AKŞENER: "SİYASİ HAYATIM 20 KADINLA KOCAELİ’DE BAŞLADI”

Meclis Grup Toplantısı'nın başında Kocaelili kadınlara seslenen Genel Başkan Meral Akşener, "Bugün aramızda Kocaeli’nin cesur kadınları var. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ben Kocaeli’de doğumluyum. Bütün hayatım, iş hayatım dahil orada geçti. Siyasi hayatım da orada başladı. Siyasi hayatıma 20 kadınla başlamıştık. O gün yola çıktım, bugün buradayım. İzmit için Kocaeli için Evliya Çelebi der ki ‘Havası latif, suyu leziz, insanı muhlis İzmit.’ Gerçekten öyledir. Deprem olduğunda Türkiye’nin her köyüne, her ilçesine cenaze gitmesi ondandır. İzmit’e gelen Kocaeli’ne Türkiye’nin her yerinden göç gelen herkes İzmit’te, gerçekten İzmit’te doğmuş gibi muamele görür ve İzmitliler, Kocaeliler tarafından sarıp sarmalanır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, kürsüye gelerek Genel Başkan Akşener'e Kur’an rahlesi, seccade, örtme ve tesbih hediye etti.

TÜRKKAN'DAN KOCAELİ'DE ÜYE SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Kocaelili Kadınlar, Grup Toplantısı'nın ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'la bir araya geldi. Türkkan, Kocaelili kadınlara hitaben yaptığı konuşmada üye seferberliği çağrısında bulundu:

"Kocaeli'deki üye seferberliği noktasında ilçelerimizin ve teşkilatlarımızın çok çalıştığını biliyorum. Bugün hazır burada 1.000 kişiyi yakalamışken bir şey ifade etmek istiyorum. Döndükten sonra bu 1.000 kişinin her biri 2'şer tane akrabasını veya arkadaşını üye yapsa Pazartesi günü burada biliniz ki 2.000 üye fazla gözükür. Bu partinin Kocaeli'de büyümesi için elinizden geleni yaptığınızı biliyorum ama bunun üye sayısıyla da gösterilmesini istiyorum. Üye sayısı bir partinin gücünü de gösterir, bir partinin gelişmesini de gösterir. Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından hep birlikte fotoğraf çekilen kadınlar, öğle yemeği için meclis yemekhanesinde Lütfü Türkkan'ın misafiri oldu.

1000 KADIN ATA'MIZIN HUZURUNDA

TBMM'deki bu programın ardından 1.000 Kocaelili kadın Anıtkabir'e doğru yola çıktı. Anıtkabir ziyaretinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün huzuruna çıkan kadınlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Düzenlenen organizasyon 20 otobüslük konvoyla, İYİ Parti Genel Merkez’deki partilileri selamlamasıyla son buldu.

0-019.jpg

 

0-021.jpg

0-020.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —