Tarih: 29.05.2012 13:10

Darıca'dan Türkiye'ye örnek proje!

Facebook Twitter Linked-in

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kardeş okul projesi kapsamında Gebze Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Kilis Cemil Çetin İlköğretim okulu ve Darıca Faik Şahenk İlköğretim Okulu öğrencileri Gebze hakkında bilgiler aldı. 

 

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kardeş okul projesi kapsamında bölgeyi ziyaret eden Kilis Cemil Çetin İlköğretim Okulu öğrencileri, Gebze ve ekonomisi hakkında bilgiler almak üzere GTO’yu ziyaret etti. GTO’da gerçekleşen ziyaret programında Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, GTO Meclis Başkanı Halit Umran Nargül, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Mican, Cemil Çetin İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Polat, Faik Şahenk İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Kayhan, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kudret Sekban ve Dernek Üyeleri, GTO Meclis Üyesi Sevgi Çiler, GTO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Mukadder Doğanay, GTO Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Ötekan, GTO Meclis Başkanı Halit Umran Nargül’ün eşi Ayşin Nargül ve öğretmenler yer aldı.

 

 

 

GTO tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan ziyaret programı Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Meclis Başkanı Halit Umran Nargül’ün konuşmaları ile devam etti. 

 

 

 

Programın açılışında konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, iki okul arasında başlatılan projenin tüm Türkiye’ye yayılması istediğini söyledi. Öztosun;  “Birkaç ay önce proje kapsamında 15-20 kişilik bir ekip ile Kilis’e gittik. Kilis’te duygulu anlar yaşadık. Çok özverili çalışma ile karşılaştık. Projeyi tüm güzellikleri ile destekleyenlere teşekkür ediyorum. İki okulumuzun başlattığı bu çalışmanın daha da büyüyerek bütün Türkiye’ye yayılmasını diliyorum. Kurumlarımız artık çok güzel projelere imza atıyor. Projelere emek veren arkadaşlarımız var. Vizyonunu geniş tutup geleceğin resmini çizmek adına, Türkiye’nin bu güzelliklerini birlikte paylaşan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Nail Çiler: “Proje İle İki Bölge Arasında Gönül Köprüsü Kuruluyor”

 

 

 

Projenin iki bölge arasında gönül köprüsünün kurulmasına katkıda bulunduğunu söyleyen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ise, projenin öğrencileri birbirlerine yakınlaştırdığını söyledi. Çiler; “Öğrencilerimizi görünce, öğretmenlik yıllarımı hatırladım. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gidemediğimiz yer bizim değildir. Bugün teknoloji gelişti ve bu değişen dünyada herkes yerini almak zorunda. İletişim artık çok kolay. Ben de sizlerden biriyim. Hep hedefleriniz olacak. Hedefi olmayan öğrencinin vizyonu da olmaz.

 

 

 

DOĞU BATI AYRIMI YOK

 

 

Sizlerin bizim çocuklarımızdan hiçbir farkı yok. Doğunun batıdan, batının doğudan bir farkı yok. Bu proje kapsamında gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaretler ile bölgemizi tanıma fırsatı buluyorsunuz. Bu ziyaretler ile daha da yakınlaşmamıza sebep oluyor, gönül köprüsü kuruluyor.  Sanayisi ile ulaşım imkanları ile Gebze çok özel bir yere sahip. Sadece sanayisi ile değil doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile de çok önemli bir yer. Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Fatih’in Hünkar Çayırı, Osman Hamdi Bey Müzesi, Kartacalı Komutan Anibal’in Anıt Mezarı ve daha birçok tarihi eser bölgemizde yer almakta” dedi.

 

 

 

Halit Umran Nargül: “Yeni Yeni İcatlara İhtiyacımız Var!”

 

 

 

Hayatta daima büyük düşünmek gerektiğini vurgulayan GTO Meclis Başkanı Halit Umran Nargül ise günümüz gençlerinin daha şanslı olduklarını ifade etti. Nargül; “Sizler bizlerden daha şanslısınız. Bizim zamanımızda ne bilgisayar ne de cep telefonları vardı. Bizler o günlerden bugünlere geldik. Bilgisayarları ve cep telefonlarını icat edip sizlerin hizmetine sunan bizim neslimiz. Bundan sonra sizlerden daha da güzel şeyler bekliyoruz. Bizlere küçükken ailelerimiz otur, yeni icatlar çıkarma derlerdi; bizler ise çocuklarımıza icat çıkarma demiyoruz. Yeni yeni icatlara ihtiyacımız var. Bu yeni icatlar da bu genç beyinlerimizden çıkacak. Gençlikten çok büyük beklentilerimiz var” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —